V KOPRU TOPLO SPREJELI DOMAČE OLIMPIJCE: Titov trg v barvah športnega vzdušja in radosti (FOTO)

Koper

Koper sta včeraj prevzela športno vzdušje in radost ob sprejemu koprskih olimpijskih junakov, ki so na najbolj posebnih olimpijskih igrah doslej s svojimi nastopi spisali novo poglavje v zgodovini slovenskega športa. Vlatka Čančarja, Gregorja Hrovata, Špelo Ponomarenko, Tino Mrak in Veroniko Macarol so v domačem kraju pričakali številni športni navdušenci, ki so se jim zahvalili za njihovo borbenost in zmagoslavja v Tokiu.

Na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu je bilo tudi pet Koprčank in Koprčanov ter Pirančanka. S petim mestom sta se v domovino vrnili jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak, kajakašici Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janič sta se uvrstili v polfinalne boje, z odličnim četrtim mestom pa sta se iz Tokia vrnila košarkarja Gregor Hrovat in Vlatko Čančar.

Koprski športni junaki Vlatko Čančar, Gregor Hrovat, Špela Ponomarenko Janič in Veronika Macarol ter Pirančanka Tina Mrak so se v družbi navijaških skupin Dvanajsti Kopra in Tifozi sprehodili skozi mesto do Titovega trga, kjer jih je pričala množica navdušenih navijačev, za odlično vzdušje je poskrbela glasbena skupina Gedore.

Uradnega sprejema, ki sta ga pripravili Športna zveza Koper in Mestna občina Koper, se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki se je v svojem govoru v prvi vrsti športnikom zahvalil za izjemne rezultate in uspehe, s katerimi so nam polepšali minule tedne.

"Današnji dogodek je zahvala za vaše uspehe in poklon, ker lahko od vas črpamo upanje. Na svoji športni poti vztrajajte še naprej. Koper bo stal za vami, vas podpiral, skupaj bomo poskrbeli, da vam bodo sledile še številne mlade generacije," je še dodal župan.

Da je šport veliko več kot le tekmovanje, se je izkazalo v teh težkih časih, ko so naši športni junaki ponovno povezali vso Slovenijo in nas vsaj za tri tedne iztrgali iz primeža malodušja, ki nas obkroža že toliko časa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  12 .08. 2021 ob  13: 43
@mente

So preverjali PCT tam.
mente |  12 .08. 2021 ob  13: 22
glede na to, da gre za prireditev in da med seboj varnostna razdalja ni bilo mogoce upoštevat, ni bilo obveznost nošenja mask?