V KOPRU ŠTEVILNI DOGODKI OB OBČINSKEM PRAZNIKU: Preverite, kje bodo zapore prometa

Koper

Mestna občina Koper danes, 15. maja, v spomin na Marežganski upor obeležuje občinski praznik. Kot vsako leto, se bodo tudi letos ob tej priložnosti v mestu predstavile krajevne skupnosti in turistična društva Mestne občine Koper v sklopu prireditve Koper na dlani, ki bo to soboto.

To soboto, 18. maja, bo v mestu znova živahno. Med 9. in 17. uro bo na Pristaniški ulici in drugih bližnjih lokacijah ob morju namreč tradicionalna prireditev ob občinskem prazniku – Koper na dlani. Člani krajevnih skupnosti in turističnih društev Mestne občine Koper bodo s predstavitvijo na stojnicah znova obudili številne istrske običaje, širši javnosti predstavili svoje posebnosti in obudili stare istrske kuharske recepte.

Med 10. in 13. uro bodo na trgu ob Upravi za pomorstvo 3. Istrske igre, na katerih se bodo člani krajevnih skupnosti in turističnih društev pomerili v vleki vrvi, igranju briškole, more, skakanju v vrečah in drugih istrskih družabnih aktivnostih, občinstvo pa jih bo lahko pri tem spodbujalo. Ob 11. uri bo na programu 3. Maraton slovenskih folklornih skupin, letošnjo prireditev pa bo popestril tudi prikaz ribiške dediščine v okviru razstave Živeti z morjem. Bogat program letošnje prireditve Koper na dlani je del aktivnosti projekta projekta LAS Istra – Gastronomski zakladi Istre in morja oziroma Maristra, ki je financiran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

Pestro dogajanje bo tudi na Ukmarjevem trgu, kjer se bodo odvijale različne aktivnosti v sklopu Pristaniškega dne, tudi sicer pa bo v mestu živahno, saj nas bo obiskala tudi potniška ladja Mein Schiff.   

Zaradi prireditve bodo v mestu zapore prometa. Pristaniška ulica od koprske tržnice do Ukmarjevega trga bo za promet popolnoma zaprta med 9. in 17. uro, prav tako ne bo možno parkiranje na Ukmarjevem trgu, in sicer od četrtka, 16. 5., od 20. ure, do nedelje, 19. 5., do 6. ure.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija