V KOPRU SE BODO ZNEBILI 220 TON NAKOPIČENE ODPADNE EMBALAŽE: Še naprej poteka tudi akcija prevzema azbestnih odpadkov

Koper

Novela prvega protikoronskega zakona sega tudi na področje komunalnih odpadkov. Marjetica Koper je med prvimi komunalnimi podjetji v Sloveniji, ki so se odzvala in izkoristila možnost odvoza nakopičene odpadne embalaže. Na Zbirnem centru Sermin jim je povzročala preglavice že od lanskega decembra.

S podpisom tripartitne pogodbe z Ministrstvom za okolje in prostor in podjetjem Saubermacher Slovenija so v tem tednu pričeli z odvozom več kot 220 ton nakopičene odpadne embalaže. Odvoz bo izpeljan predvidoma do 26. julija. Poudarjajo, da žal ne gre za dokončno rešitev, saj še naprej ostaja neprevzete embalaže za skoraj 176 ton. Na Marjetici si želijo, da bi se problematika nakopičene embalaže sistemsko rešila še do konca letošnjega leta.

Sporočajo še, da je v polnem teku akcija brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov za Krajevno skupnost Koper – center. V mesecu juniju je odpadke oddalo pet gospodinjstev v skupni masi približno dveh ton. Akcija bo trajala do 31. oktobra oziroma do porabe predvidenih 10.000 evrov proračunskih sredstev.

Občane pozivajo, da lahko odpadke še naprej oddajo v Zbirnem centru Sermin, od ponedeljka do petka med 6. in 18. uro, ob sobotah pa med 7. in 15. uro. Pred oddajo morate obvezno izpolniti spletni obrazec, ki je dostopen na https://forms.gle/dKVpQAqFfqAHkXj46, oziroma dela prijaviti na sedežu Krajevne skupnosti Koper – center. Za več informacij lahko pokličite na 059 031 428 oziroma se na sedežu krajevne skupnosti (Ulica OF 9) zglasite ob ponedeljkih in petkih med 10. in 11. uro, ob torkih med 14. in 16. uro ter ob sredah med 16. in 17. uro.

Deli novico: