V KOPRU S SPUŠČENIM PSOM OGROŽAL OBČANE: Ignoriral tudi policiste, čaka ga zajeten plačilni nalog

Kronika

Včeraj ob 12.15 so policisti v Kopru obravnavali 20-letnika, ki psa ni imel na povodcu, s tem pa je ogrožal in motil druge ljudi. Moški v postopku s policisti ni sodeloval, zato mu bo izdan enotni plačilni nalog zaradi več storjenih prekrškov po zakonu za zaščito živali, ker ni imel pri sebi osebne izkaznice in ker ni sodeloval v postopku s policisti. 

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer minuli konec tedna zaradi kršitev javnega reda in miru posredovali kar 14-krat

Včeraj ob 14.06 sta se v Izoli tako hudo sporekli mati in hči, da so morali posredovati policisti. 18-letni kršiteljici so zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V soboto ob 19.52 je na Šmarski cesti v Kopru kršil javni red in mir 28-letnik. Ker se ni pomiril niti po prihodu policistov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Ker je izzival in spodbujal k pretepu, se vedel drzno, nasilno, nesramno in žaljivo, ker se je nedostojno vedel tudi do policistov in ni upošteval njihovih navodil, mu je bila izrečena enotna denarna kazen oziroma plačilni nalog.

V petek ob 14.30 so policisti morali posredovati v Marezigah, kjer sta se sprla soseda. Zaradi kršitve javnega reda in miru so oglobili 58-letnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  21 .02. 2022 ob  11: 19
»Zakon o zaščiti živali (ZZŽiv) določa splošne zahteve za obvladovanje psov, da niso nevarni okolici. V drugem odstavku 11. člena omenjeni zakon določa, da mora skrbnik živali z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici. Tretji odstavek istega člena pa določa, da morajo skrbniki psov zagotoviti fizično varstvo svojih psov tako, da jih imajo na javnem mestu na povodcu,« odgovarjajo na UVHVVR.

»Javno mesto je javni kraj, kot je opredeljen v zakonu, ki ureja varstvo javnega reda in miru, razen površin, kjer ni oziroma ni pričakovati večjega števila ljudi. Javni kraj je v Zakonu o varstvu javnega reda in miru opredeljen kot vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur. Kazen za ravnanje v nasprotju z 11. členom Zakona o zaščiti živali znaša za fizično osebo 200 od 400 do evrov, kar je določeno v šesti točki 46.a člena ZZŽiv,« pojasnijo.

Poudarijo, da je torej uporaba povodca na javnem mestu vedno obvezna. »Izjemoma lahko skrbnik psa vodi brez povodca, če ni, ali ni pričakovati večjega števila ljudi. Povodec se priporoča v vseh okoliščinah, če pes ni ustrezno vzgojen/šolan in bi v primeru, da odpoklic psa zataji in pes predstavlja nevarnost okolici.«

Andreja Šalamun