V KOPRU PRIJELI ITALIJANA, KI JE UPRIZARJAL PROMETNE NESREČE IN TERJAL DENAR: Žrtve naj se javijo policiji! (FOTO)

Koper

Na družbenem omrežju Facebook je kot blisk zaokrožilo opozorilo domačinke o vozilu oziroma njegovem vozniku, ki naj bi goljufal nič hudega sluteče voznike po Obali. Sama je domnevnemu goljufu že nasedla, ravno včeraj pa je pred opeharjenjem rešila nedolžne ljudi. Pod njeno objavo, ki jo je delilo že več kot 1,2 tisoč ljudi, se je vsul plaz komentarjev, iz katerih je razbrati, da omenjeni avto na obalnih cestah vsakodnevno preži na morebitne žrtve, opeharil pa naj bi že kar lepo število ljudi. Koprski policisti so danes sporočili, da so storilca prijeli. 

S tem vozilom naj bi domnevni goljuf uprizarjal prometne nezgode in od udeležencev terjal denar.

"Pozor, pozor, če naletite na ta avtomobil. Predvsem na Obali. Ne nasedajte. Namerno povzroča nezgodo na cesti in skuša iztržiti denar," se glasi zapis domačinke, ki je bila tudi sama žrtev goljufije. Gre za osebno vozilo znamke Audi A3, temno modre barve, nemških registrskih tablic.

Modus operandi

Voznik audija naj bi namerno izsilil manjšo nesrečo oziroma jo uprizoril. Med prehitevanjem naj bi skozi odprto avtomobilsko okno v vozilo potencialne žrtve nekaj vrgel, denimo kamen, s tem pa ustvaril iluzijo, da je prišlo do trka. Na njegovem vozilu naj bi bilo ogledalo že predhodno poškodovano. Nato naj bi pričel z 'blendanjem' in namigovanjem žrtvi, naj se zaustavi. "Ti greš logično pogledat svoje ogledalo, on stoji za tabo in ti medtem, ko ti nisi pozoren, na zadnjem delu avta naredi prasko," je svojo izkušnjo delil eden izmed oškodovancev. Nato naj bi se mimo zavarovalnice in policije skušal dogovoriti za poplačilo škode.

Pod objavo se je javilo več oškodovancev, vsi opisujejo podobno situacijo, v kateri so se znašli z voznikom črnega Audija: "Je čakal na parkirišču ob cesti, da sem šel mimo in vrgel nekaj v avto. Potem pa, kot pravijo drugi, blendal, trobil … Puf, pa je šlo 100 evrov."

"To je človek brez sramu. Trdil je, da je avto od očeta, da ne more čakati, da bi mu slovenska zavarovalnica povrnila škodo, da kaj naj zdaj … Še drl se je name," je zapisala ena izmed oškodovank, ki naj bi moškemu prav tako plačala 100 evrov.

Ena izmed oškodovank je domnevnega goljufa fotografirala. 

Sodeč po komentarjih naj bi domnevni goljuf deloval tudi na območju Sežane, registrske tablice pa naj bi menjaval, saj je v nekaterih primerih imel italijanske. Tisti, ki so se z njim pogovarjali, pravijo, da govori italijanski jezik. Sam naj bi povedal, da prihaja iz Vidma. Mnogi sicer menijo, da gre v resnici za Romuna.

Oškodovanka rešila nove žrtve

Nazadnje naj bi poskušal 'udariti' včeraj pri Treh lovcih v Šmarjah. Ogoljufati naj bi hotel dva državljana Bosne in Hercegovine, a ga je pri delu zasačila gospa, ki je bila sama žrtev prevare pred nekaj tedni. Na poti iz službe je opazila avto in nedolžne ljudi, prihitela k njim in jih opozorila. "Moškega smo hoteli trije fizično ustaviti in nas je skoraj povozil," je zapisala in dodala, da je dogodek prijavila policiji.

Domnevnega goljufa naj bi včeraj ustavili koprski policisti.

Na družbenem omrežju Facebook so se medtem pojavile fotografije, ki prikazujejo temnega audija (šlo naj bi za isto vozilo), ki ga je včeraj v Kopru ustavila policija. Ali so ga ustavili zaradi opisanih goljufij ali kakšnega drugega prekrška, smo povprašali na Policijski upravi (PU) Koper. Prav tako so nas zanimale podrobnosti glede primera. 

Policija razkrinkala 44-letnega Italijana 

Na PU Koper so nam zgodbo potrdili. Kot so sporočili, je včeraj Operativno komunikacijski center PU Koper ob 20.56 prejel klic občana, na podlagi katerega so policisti pri Bonifiki v Kopru zaustavili vozilo Audi A3, temno modre barve, nemških registrskih oznak. Identificirali so voznika in ugotovili, da gre za 44-letnega državljana Italije iz Neaplja, opis in vozilo pa sta ustrezala moškemu, ki je v zadnjem mesecu izvršil več kaznivih dejanj na območju PU Koper.

V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da zanj obstaja utemeljen sum, da je izvršil najmanj pet kaznivih dejanj goljufije, in sicer na način, da je oškodovancem lažno prikazoval, da so s premikom svojega vozila povzročili poškodbo na vzvratnem ogledalu njegovega osebnega avtomobila, so zapisali na koprski PU.

Tako so policisti včeraj zvečer pri Bonifiki ustavili 44-letnega Italijana. 

V nobenem od obravnavanih primerov storilec ni želel obveščanja policije in je vztrajal, da žrtev tako nastalo škodo poravna takoj na kraju, s plačilom gotovine v višini med 100 in 150 evrov, so pojasnili koprski policisti.

Zoper 44-letnega državljana Italije bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba za več kaznivih dejanj goljufije, za kar je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta. Policija informacije še zbira, saj obstaja velika verjetnost, da je bilo oškodovancev še več. Koprski policisti ob tem vsem, ki so bili žrtev podobne goljufije, svetujejo, da to čim prej prijavite na 113 ali na najbližji policijski enoti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
MARIO |  10 .06. 2020 ob  18: 32
Žal opstaja še veliko naivnežev ki so lahek plen pokvarenjakov...
va cagar |  10 .06. 2020 ob  09: 49
baje je iz napolija
alfa |  09 .06. 2020 ob  21: 46
kaj tip je iz romunije?ma ciganija na kubik!
vseved |  09 .06. 2020 ob  15: 00
16
Kako je vstopil v Slovenijo?
kjessi |  09 .06. 2020 ob  13: 39
41
Registrske tablice in obraze lopovov ne bi bilo potrebno skrivati.
onaon |  09 .06. 2020 ob  12: 26
tudi moj mož je imel srečanje s tem goljufom, in sicer na Bivju; prav tako je med vožnjo mimo njega nekaj udarilo in potem je vozil za možem in blendal dokler se ni ustavil na Škofijah. Izgovarjal se je da je avto od očeta...ter želel gotovino. Ker pa ima moj mož kasko je žele poklicati policijo, tu se je potem končalo. govoril je Italijansko. pred nekaj dnevi sem videla da so ga naši policaji ustavili na Škofijah,... ampak očitno je še vedno aktiven.
vseved |  09 .06. 2020 ob  12: 08
39
Pokažite obraz tega goljufa in registrsko!