V KOPRU PRAVI CIRKUS, V PORTOROŽU NOVOST: Svoj glas za najljubšo masko lahko prispevati tudi vi

Koper

Še nekaj dni nas loči do najbolj zabavnih in norčavih dni v letu. Številni barviti pustni dogodki za vse generacije in okuse bodo tudi letos preplavili obalne občine, zato si le pripravite pustni kostum ali masko in bodite del veselih in zabavnih pustnih zgodb, ki se bodo odvijale ta vikend. V Koper prihaja cirkuška povorka, Portorož in Piran bosta zaživela v barvitem pustnem vikendu, polnem plesa in zabave, Izola bo v znamenju tradicionalnega pustovanja.

Na 14. Istrski pustni povorki v Kopru bodo pričarali pravi cirkus

Letošnja 14. Istrska pustna povorka, ki jo organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem, se bo pričela v soboto, 10. februarja, ob 11. uri. Raznolike maske in vozovi, ki jih pripravljajo številna kulturna društva in druge skupine bodo v mestu pričarali pravi cirkus. V povorki ne bo manjkala 'vesoljska fešta', 'cirkuški kažin', 'barbilandija', zimo bodo preganjali tudi koranti in druge kreativne pustne maske. Povorka bo svojo pot začela s parkirišča pri stadionu Bonifika in nadaljevala vzdolž Ljubljanske ceste, Pristaniške ulice ter se zaključila v Taverni, kjer bo na ta dan potekal tudi pester program in razglasitev Naj pustne maske.

Gusarsko pustno rajanje za otroke

Na pustno soboto bodo ob 10. uri Taverno zavzeli čisto pravi gusarji Družinskega gledališča Kolenc, ki bodo na svoj način s svojimi vragolijami skupaj z otroki rajali in poplesavali. Vabljeni otroci in starši, da oblečejo svoje najljubše kostume in pridejo gusarjem pomagati pregnati zimo. Za vse pogumne in vesele maske, ki se bodo želele predstaviti na odru, so pripravljene sladke, srčne in zabavne nagrade. Na gusarskem pustnem rajanju pa se bodo obiskovalci naučili tudi prav posebne čarovnije, ki so jo gusarji osvojili med potovanji po širnem svetu.

Zabava s skupino Trio Teci Teci in nastop skupine Cirkus Star

Vse željne zabave in glasbe bo v Taverni od 11.30 dalje zabavala skupina Trio Teci Teci. Ob 14. uri bo program popestril akrobatski nastop Cirkus Star. Vabljeni vsi ljubitelji cirkusa in akrobatike, da si ogledate predstavo deklet, ki so nastopila tudi v šovu Slovenija ima talent. Po predstavi bo potekala podelitev za Naj masko 14. Istrske pustne povorke, ki jo bodo izbrali obiskovalci. Na dan povorke bo namreč potekalo elektronsko glasovanje in vsi obiskovalci so vabljeni, da ob ogledu povorke čimprej oddajo svoj glas za najljubšo masko tukaj in morda si ravno ta skupina prisluži glavno nagrado.

Spremembe prometnega režima v času 14. Istrske pustne povorke

Zaradi povorke bodo nekatere ceste in ulice, ki povezujejo pot od parkirišča pri stadionu Bonifika do Taverne, 10. februarja popolnoma zaprte, zato Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper naproša vse obiskovalce, da svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih ali v parkirnih hišah na obrobju mesta. Podrobnejše informacije o zaporah cest so na voljo tukaj.

????‍♀️Topli dnevi napovedujejo prihod metuljev, pikapolonic in čebelic...???????? ???? Že kaj pogrešate pomlad? Bliža se 14. Istrska pustna povorka, ko bomo skupaj pozdravili pomlad!???? ???? Jaka Ivančič

Objavil/a Visit Koper dne Ponedeljek, 05. februar 2024

Ljubitelje elektronske pop glasbe bo v Grandu Portorož zabaval legendarni italijanski DJ Gabry Ponte

Portorož in Piran bosta letos prizorišče pestrega pustnega dogajanja, ki se bo začelo z največjo pustno zabavo – Disco Carnival že v petek, 9. februarja, ob 22. uri, v Grandu Portorož. Na velikem odru bo ljubitelje elektronske pop glasbe zabaval legendarni italijanski DJ Gabry Ponte, družbo pa mu bo delala tudi zvezdniška zasedba disko ikon – Secret Disco, Paolo Barbato, Alex Dee Groove iz Master mixa in DJ Dash.

Veliki pustni ples v piranskem gledališču

Elektronske ritme bo v soboto, 10. februarja, ob 20. uri zamenjala glasba v živo s pop, rock in funk ritmi. V Gledališču Tartini v Piranu bodo na XX. Velikem pustnem plesu nastopili De Peachkiss in DJ Adriano Roy. Večer obljublja edinstveno potovanje skozi čas, saj je tematika letošnjega plesa Marco Polo. V slikovito gledališče so sicer vabljene prav vse pustne maske, najboljše pa bodo tudi nagrajene.

Za najmlajše pustne maske zabava z BabyBoom v Avditoriju Portorož

Sobotno popoldne bo namenjeno še Pustnemu rajanju za otroke. Ob 16. uri so najmlajše pustne maske vabljene na zabavo z BabyBoom v Avditorij Portorož.

Vstop na Veliki pustni ples in Pustno rajanje za otroke je brezplačen

???? Counting down to Disco Carnival! ???? ???? 9 February, Grando Portorož - Portorose This night will be a disco haven...

Objavil/a Portoroz & Piran dne Petek, 02. februar 2024

Tradicionalno pustovanje v Izoli se bo začelo z obiskom kurentov, predajo oblasti pustu in predstavo za najmlajše

V Izoli se bo pustno dogajanje začelo v petek, 9. februarja, ob 15.30 v parku Pietra Coppa z obiskom kurentov, glasbo in animacijo. Sledila bo predaja oblasti pustu. Župan bo maškaram izročil mestni ključ, s čimer se bo tudi uradno začelo tradicionalno Pustovanje v Izoli. Kasneje bo najmlajše zabavala gledališka skupina Miškino gledališče s predstavo Vesele maškare

Predstavitev izolskih pustnih šem na Lonki in zabava za vse generacije

Pustovanje se bo nadaljevalo v nedeljo, 11. februarja, ko bodo na svoj račun prišle vse generacije. Ob 11. uri se bodo na Lonki predstavile izolske pustne šeme. Dogajanje bodo popestrile Disneyjeve maske in Vesele rokice, nakar bo sledila glasbena animacija z Duom Pingo. Poskrbljeno bo tudi za nekoliko starejše maškare, ki se bodo zabavale ob glasbi skupine Booom!

V primeru slabega vremena bo nedeljski dogodek potekal na pustni torek, 13. februarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija