V KOPRU POLICIJA PREISKUJE PRIMER NASILJA V DRUŽINI: Partner in sin več let pretepala žensko

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 225 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in devet tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 14 primerih ter obravnavali eno nasilje v družini.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Partner in sin sta več let zmerjala, poniževala in pretepala žensko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Motenje javnega reda in miru

V enem od gostinskih lokalov v Kopru je zvečer moški pod močnim vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi vpil, kričal na goste lokala in tam zaposleno. Ob prihodu policistov na kraj je vpil naprej pred lokalom, ukazov policistov pa ni upošteval, zato so uporabili prisilna sredstva in
mu odredili pridržanje. Sledi plačilni nalog po 7/1, 7/2 in 22/1.

Prometne nesreče

Ob 10.38 je na Koprski cesti v Portorožu z motorjem padel 81-letni motorist iz Lucije. Na cesti je namreč poskušal polkrožno obrniti, teža motorja pa ga je pri tem vrgla iz ravnotežja, da je padel. Odpeljan je bil v Splošno bolnišnico Izola na pregled. Sledi mu plačilni nalog.

V Izoli je v parkiran avto prijaviteljice na parkirišču trčil voznik avtomobila. Policisti so na kraju našli 58-letnega voznika, kateremu je alkotest pokazal 1,15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Komnu so ob 12.30 ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, domačina. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, hitri test za mamila pa pozitiven. Odrejen mu je bil še strokovni pregled, ki ga je odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško
dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Izoli 25-letnemu domačinu zasegli skuter zaradi suma, da je predelan.

Kraje

V kampu v Ankaranu je nekdo izpred šotora ukradel dve kolesi: žensko električno znamke Cube in navadno moško kolo znamke Scot. Skupaj sta vredni 4000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo med 6. uro v četrtek in 6. uro danes prijetih 26 ilegalnih migrantov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija