V KOPRU POKRADLI ZA 18 TISOČAKOV ROČNIH UR: Trojico prijeli na avtocesti, koprski sodnik dva poslal v pripor (FOTO)

Kronika

Sredi minulega tedna sta celjska policista opravljala nadzor na štajerski avtocesti v smeri proti Mariboru. Pri tem je vzbudil njuno pozornost avto renault Kangoo francoskih registrskih oznak. Vozilo sta ustavila na počivališču Zima pri Dramljah. Med postopkom se je izkazalo, da je zoper sopotnika v avtu razpisan ukrep aretacije.

V avtu, ki sta ga policista ustavila na štajerski avtocesti, so bili trije Romuni, stari 23, 27 in 45 let. Izkazalo se je, da 27-letnega in 45-letnega sopotnika iščejo zaradi odvzema prostosti, ker sta osumljena vlomov v trgovine z mobilnimi aparati na območju Celja in Maribora. Gre za kazniva dejanja, pri katerih je nastala velika materialna škoda, v Mariboru v znesku 62.000 evrov, v Celju pa 72.000 evrov.

Trojico so policisti pridržali in zasegli avto, s katerim so se vozili. Celjski in mariborski kriminalisti so nato morali počakati na odredbo celjskega sodišča za preiskavo vozila. Medtem je občan poklical na 113 in povedal, da je na počivališču Zima našel nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50 različnih ročnih ur in zapestnic višjih vrednosti.

Kot se je izkazalo, so bile ure in zapestnice ukradene v noči na 23. julij v Kopru, kjer je bilo vlomljeno v prodajalno v enem od trgovskih centrov. Vlomilci so odnesli več ročnih ur vrednejših blagovnih znamk, ljubljansko podjetje pa so s tem oškodovali za 18.000 evrov.

Policisti so ugotovili, da so storilci pred vlomom v Kopru ukradli registrske tablice z vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču v neposredni bližini in jih namestili na svoj avto. Trojica, ki so jo ustavili na štajerski avtocesti, je nameravala zapustiti Slovenijo in ukradene predmete prodati v tujini.

45-letnika so privedli na celjsko sodišče, kjer mu je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. 23-letnik in 27-letnik sta bila privedena na koprsko sodišče, kjer so jima prav tako odredili pripor. Policisti s preiskavo še niso zaključili, saj obstaja velika verjetnost, da je trojica del skupine, ki izvršuje kazniva dejanja v različnih državah EU.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija