V KOPRU GRADIJO NOV BUTIČNI HOTEL: Namenjen bo predvsem aktivnim gostom (FOTO)

Koper

V Kopru se je pričela gradnja novega butičnega hotela z imenom Capodistria. Investitor je Rajko Vodišek, ki je v lokalnem okolju že poznan po Hotelu Vodišek na Ogrlici. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, ki napoveduje novo pridobitev v mestu, bo hotel sodoben, udoben, večnamenski in visokih standardov, namenjen pa bo aktivnim turistom.

Butični in trajnostno naravnani hotel bo zrasel na lokaciji nasproti pohištvenega centra Dipo, ob trgovini Eurospin. Ponašal se bo s štirimi zvezdicami, v šestih nadstropjih pa bo ponujal 50 sob. Renderji, dostopni na spletni strani, razkrivajo tudi njegovo končno podobo

Kot nam je pojasnil investitor Rajko Vodišek, hotel ne bo enak ostalim v Kopru, predvsem zato, ker bo namenjen gostom, ki si želijo aktivnega oddiha.

Njihova ciljna skupina bodo obiskovalci, ki si želijo aktivnega oddiha. Po Vodiškovih besedah bo hotel prijazen do kolesarjev, tudi sicer pa bodo usmerjeni v to, da gostom predstavijo čim več športnih aktivnosti na morju, kolesarskih izletov in vodenih ogledov tudi v zaledju.

Glede na to, da so Vodiškovi športna družina – sin Toni Vodišek je znan in uspešen kajtar –, jim izkušnje na tem področju niso tuje, veliko pa so si jih pridobili ravno s potovanjem po sinovih svetovnih prvenstvih. 

Pozitivna plat lokacije je, kot navaja Vodišek, da bodo gostje ponoči imeli dovolj miru za počitek, čez dan pa jih bodo usmerili v različna doživetja v slovenski Istri. Povezati se nameravajo tudi z lokalnimi ponudniki, kmeti in vinarji.

Hotel naj bi svoja vrata za goste odprl proti koncu leta 2023, večmilijonski projekt pa bo financiran delno iz Vodiškovih lastnih sredstev in s pomočjo bančnih posojil.

Kot pravi Vodišek, gre za večgeneracijski projekt, pričakuje pa, da bodo velik znesek, ki ga bodo vložili v nastanek in zagon novega hotela, lahko s trdim delom odplačali v 20 letih. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kush |  01 .02. 2022 ob  07: 36
In minuse dajejo Vodiškovi podrepniki ali lecca culi
Olgo Franco |  29 .01. 2022 ob  08: 07
Butični?
Meni izgleda bol neko višinsko skropucalo
Butičnega ima toliko, da je lociran med butiki- beri diskonti
Me ne prepriča ne lokacija ne vsebina ne arhitektura

Kush |  29 .01. 2022 ob  07: 34
-6
Nov NocturnojQuery11230667663578176581_1643437873445 Itak bo prazen ker na to kar oni ciljajo je premalo folka takega ki bi si lahko privoscil 4 zvezdice!!
Fošina |  28 .01. 2022 ob  15: 55
26
Lepo. Sem vesel, da turizem v Kopru ni propadel, kot so eni napovedovali tri leta nazaj. Celo na boljše gre. Bistveno boljše. :)