V KOPRU DODATNI UKREPI IN PRIPOROČILA: Izogibajte se uporabi igral, na avtobusih razkužila

Koper

Od ponedeljka bodo avtobusi linijskega mestnega prometa v Kopru vozili po prilagojenem, počitniškem voznem redu, v veljavo bodo stopili tudi dodatni varnostni ukrepi. Vstop in izstop potnikov bosta mogoča samo pri zadnjih vratih, pri vstopu na avtobus si bodo potniki morali obvezno razkužiti roke.

Mestna občina Koper poleg tega občanke in občane obvešča, da kljub rednemu čiščenju in dezinfekciji igral zaradi njihove množične uporabe ni mogoče popolnoma preprečiti možnosti prenosa oziroma okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2. Do nadaljnjega zato priporoča izogibanje uporabi igral.

"Če želimo zajeziti splošno širjenje okužbe z novim virusom, je pomembno predvsem dosledno slediti preventivnim ukrepom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Preventiva je za zdaj še vedno edini in najbolj učinkovit ukrep za preprečitev morebitne okužbe," so danes sporočili iz koprske občine.

V Mestni občini Koper je sicer že prepovedana uporaba javnih športnih objektov in drugih večnamenskih prostorov. Do nadaljnjega so zaprti Olimpijski bazen Koper, Arena Bonifika, dvorana Burja na Škofijah, vse šolske telovadnice, zadružni in kulturni domovi, Center dnevnih aktivnosti, Večgeneracijski center Morje in drugi zaprti javni prostori, v katerih so se odvijali različni dogodki.

Omejili so tudi poslovanje občinskih uprav, krajevnih skupnosti ter javnih podjetij Marjetica Koper, Komunala Izola, Okolje Piran in Rižanski vodovod Koper ter Javnega stanovanjskega sklada Koper. Do preklica ukrepa so uradne ure teh ustanov za osebni sprejem strank odpovedane. V času uradnih ur bodo v Mestni občini Koper dosegljivi na telefonski številki 05 66 46 100 (centrala) oziroma na drugih številkah posameznih uradov (https://www.koper.si/sl/kontakti-2/), poslovali pa bodo tudi po pošti in elektronski pošti obcina@koper.si. Številka občinskega inšpektorata MOK je 041 627 286, brezplačna številka pa 080 44 49.

V času večje ogroženosti za okužbo z novim koronavirusom bo Mestna občina Koper v sodelovanju z Obalnim domom upokojencev nudila pomoč pri dostavi zdravil, hrane in higienskih potrebščin starostnikom in invalidom v občini, ki to pomoč potrebujejo. Od ponedeljka bodo lahko vsak delovnik med 7. in 18. uro poklicali na telefonsko številko Gerontološkega centra Obalnega doma upokojencev Koper: 05 663 45 85.

V Zavetišču za živali je prepovedan vstop nezaposlenim. Začasno se v zavetišču ukinejo uradne ure, živali se do nadaljnjega ne oddaja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  15 .03. 2020 ob  08: 34
... če želimo, vsaj tam kjer je to možno, omejiti stike med ljudmi, NEMUDOMA ZAPRETI vse gostinske lokale, frizerske salone ..., vceraj so bili namreč na obali polni, večinoma to niso bili domačini ...
javnaUprava |  14 .03. 2020 ob  23: 39
Omejili so tudi poslovanje občinskih uprav, krajevnih skupnosti ter javnih podjetij Marjetica Koper, Komunala Izola, Okolje Piran in Rižanski vodovod Koper ter Javnega stanovanjskega sklada Koper. Do preklica ukrepa so uradne ure teh ustanov za osebni sprejem strank odpovedane.


Kdaj so tej lenuhi (PISARNIŠKI DELAVCI) kdaj še sploh delali, še do zdaj nimajo nekateri e-računov po obali.
Njih bi res lahko roboti zamenjali.


Sočustvujem z delavci na terenu, kaj vse morajo sedaj prestajati.
Kukuruz |  14 .03. 2020 ob  23: 29
-2
Al si v zaprtem prostoru al na avtobusu je isto,kaj je virus na rokah zrastu?!