V KOPRU BREZPLAČNA PARKIRIŠČA: Organizirani bodo prevozi za starejše

Koper

Kot je znano, se bo predvideno nujno varstvo za predšolske otroke in osnovnošolce do petega razreda, izvajalo izključno na domu. Varovanje bosta od danes dalje na podlagi izražene potrebe po varstvu v Kopru usklajevala občina in Vrtec Koper. Koprska občina uvaja tudi posebne prevoze za nujne opravke in brezplačna parkirišča.

Varovanje je namenjeno predšolskim otrokom in osnovnošolcem do petega razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker sta oba starša oziroma eden v primeru enostarševske družine dolžni še naprej opravljati svoje delo.

Varstvo, ki ne vključuje prehrane, bo zagotovljeno za vse otroke, ne glede na to, v katero obliko predšolskega varstva so vključeni, če ima eden od staršev stalno prebivališče v Mestni občini Koper in za vse otroke, ki so vključeni v Javne vrtce Mestne občine Koper, četudi starši nimajo stalnega prebivališča v Mestni občini Koper. Varstvo bo zagotovljeno tudi za vse otroke, ki obiskujejo eno od osnovnih šol v Mestni občini Koper oziroma katerih starši imajo stalno prebivališče v Mestni občini Koper.

Vrtec Koper bo nujno varstvo zagotavljal na podlagi pisne izjave in potrdila delodajalca, pri katerem je starš zaposlen, ki ju morajo starši posredovati na naslov info@vrteckoper.si. Starši lahko za dodatne informacije od danes, 16. marca, dalje pokličejo tudi na telefonsko številko 030 370 596, in sicer vsak delavnik, med 9. in 17. uro.

Posebni prevozi za nujne opravke

Mestna občina Koper bo za čas prepovedi izvajanja javnega prevoza potnikov v Sloveniji z dodatnimi štirimi službenimi vozili okrepila socialni program spremstva in pomoči starostnikom pri posameznih opravilih – Vitica, ki ga na območju občine izvaja Obalni dom upokojencev Koper. Namen dodatnega ukrepa je starejšim občankam in občanom, ki nimajo izoblikovane socialne mreže in sodijo v skupino socialno šibkeje populacije, v času, ko avtobusi ne vozijo, omogočiti nemoten dostop do trgovine, lekarne in zdravstvenih storitev. Prevozi so brezplačni, izvajajo se po naročilu. Za vse informacije se obrnite na 030 710 007.

Storitve prevoza bodo v Mestni občini Koper še vedno zagotavljali tudi izvajalci taksi služb, in sicer v skladu z veljavnim cenikom.

Obe storitvi prevozov sta namenjeni izključno zdravim osebam oziroma osebam, ki ne kažejo znakov okužbe z novim virusom. Kljub temu bodo vozniki sebe in svoja vozila ustrezno zaščitili ter jih po vsakem prevozu prezračili in razkužili. Prosimo vas, da v vozila vstopate posamično in vedno zgolj pri zadnjih vratih.

V naslednjih dneh bodo v Mestni občini Koper organizirali poseben prevoz, ki bo namenjen dostavi hrane, zdravil in drugih potrebščin obolelim osebam in osebam v karanteni.

Od danes brezplačno parkiranje

Koprska občina do nadaljnjega uveljavlja tudi brezplačno parkiranje na vseh javnih parkiriščih v Mestni občini Koper. To velja tudi za parkirni hiši pod Osnovno šolo Koper in Areno Bonifika ter parkirišče za avtodome, ki jih upravlja Marjetica Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija