V KOPRU BO ZAČEL VELJATI ZIMSKI REŽIM: To so parkirišča, ki bodo brezplačna

Koper

V nedeljo, 23. oktobra, bo v koprski občini začel veljati zimski parkirni režim, ki na najbolj obiskanih parkiriščih prinaša brezplačno parkiranje ob koncih tedna in dela prostih dneh. Novosti so v prvi vrsti prilagojene potrebam občanov ter dnevnim obiskovalcem, s čimer se uporabnikom zagotovi nemoten in neposreden dostop do storitev. Zimski režim bo veljal do vključno 23. aprila.

Na območju B, ki zajema parkirišča na Piranski cesti ob Olimpijskem bazenu in na tržnici izven zapornic (asfaltiran in makadamski del), bo parkiranje po novem plačljivo le ob delavnikih, 24 ur na dan. Izjema je parkirišče ob olimpijskem bazenu, kjer bo plačilo parkirnine obvezno med 6. in 19. uro. Cena prve ure znaša 0,5 evra, vsake naslednje pa en evro.

Tudi na območju C, ki zajema parkirišča pri nogometnem in atletskem stadionu, novem zdravstvenem domu, pri Rotundi, za Barko in na Ankaranski cesti, bo parkiranje plačljivo zgolj ob delavnikih, in sicer med 6. in 17. uro. Za prvo uro bo treba odšteti 0,5 evra, za vsako naslednjo pa en evro, bo pa na parkiriščih pri nogometnem, atletskem stadionu in novem zdravstvenem domu še naprej na voljo celodnevno parkiranje za štiri evre. Parkiranje na parkirišču poleg novega zdravstvenega doma na Bonifiki z abonmajem ni dovoljeno.

V Parkirni hiši Belveder je prva ura parkiranja brezplačna, ob vikendih in praznikih pa tudi druga, medtem ko je za vsako nadaljnjo treba odšteti en evro. Sicer pa je za vse, ki želijo v mestu preživeti ves dan, najugodneje parkirati na enem od parkirišč po sistemu P+R (pri pasareli v Semedeli oziroma na glavni avtobusni postaji na Kolodvorski). Za celodnevno parkiranje je treba odšteti en evro, v ceno je vključena povratna avtobusna vozovnica.

Abonmaji za še ugodnejše parkiranje

Mestna občina Koper je z uvedbo posebnih abonmajev razbremenila določena parkirišča in parkirni režim prilagodila dejanskim potrebam občanov in drugih uporabnikov. Deset evrov na mesec je treba odšteti za abonmaje za parkiranje na parkiriščih P+R ob pasareli in na Kolodvorski cesti, na parkirišču v Žusterni (samo za občane) in ob nogometnem ter atletskem stadionu.

Letošnja novost so trije novi splošni abonmaji, s katerimi je na parkiriščih Ukmarjev trg in Severna obvoznica 4 (sv. Ana) mogoče parkirati zgolj ob delavnikih, med 7.30 in 16.30, v PH Belveder med 7.30 in 18. uro. Cena prvih dveh znaša 20 evrov na mesec za občane in 30 evrov na mesec za vse ostale, medtem ko je cena abonmaja za parkiranje v PH Belveder enotna in znaša 50 evrov mesečno.

Sicer pa lahko uporabniki pridobijo tudi splošni mesečni parkirni abonma, ki za občane znaša 20 evrov mesečno, za druge uporabnike pa 30 evrov. Medtem ko lahko imetniki posebnih abonmajev parkirajo samo na določenih parkiriščih, imajo imetniki splošnega parkirnega abonmaja možnost parkiranja na vseh parkiriščih, namenjenih abonentom. S splošnim abonmajem je tako možno parkirati tudi za tržnico izven zapornic in na makadamu, pri atletskem in nogometnem stadionu, na parkiriščih P+R Semedela in Kolodvorska, za Barko, pri Rotundi, Ankaranski cesti, Ulici 15. maja, na parkirišču Nova ulica v Semedeli, ob mandraču, v Žusterni, v Šalari, na obeh parkiriščih na Škofijah in tamkajšnjem mejnem prehodu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  23 .10. 2022 ob  10: 19
Ištrijan, pa ti znaš prebrat kaj piše? Domačini imamo nižjo ceno kot ostali.
Smo pa domačini očitno nepismeni, če ne zastopimo in pizdakamo.
Ištrijan |  22 .10. 2022 ob  21: 28
Namesto domčinom za abonmaje zaračunt neko simbolično ceno, ki je lahko tudi kot sicer 10 eur na mesec, in forestom konkretno zaračunat, obcinska uprava preko komunale vse postavlja na isti nivo, dmače in foreste. Budale!
Martin Kacur |  21 .10. 2022 ob  21: 05
10
Ljubljančanom prijazno mesto.
monty |  21 .10. 2022 ob  13: 16
-2
Za podjetja pa so cene 2x vecje samo zato ker ne parkirajo ampak dostavljajo.
Tine |  21 .10. 2022 ob  13: 02
16
Inkasanti lopovi