V KOPRU AVTO ZBIL KOLESARKO: Vozila je po prehodu za kolesarje

Kronika

Včeraj zjutraj je na Ankaranski cesti v Kopru voznik osebnega avtomobila na prehodu za kolesarje zbil kolesarko. Ta se je pri padcu lažje poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 19.40 pa je v Marezigah padel kolesar, in sicer zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Pri padcu se je poškodoval, vendar je odklonil zdravniško pomoč, prav tako je odklonil tudi odrejen preizkus alkoholiziranosti. Sledi mu plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje in odklona preizkusa alkoholiziranosti.

"Kolesarji  previdno! Poskrbite za svojo varnost, saj ste poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev," zato opozarjajo na koprski policijski upravi in dodajajo, da so kolesarji v približno polovici primerov tudi sami povzročitelji nesreč zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ko kolesarijo preblizu roba ceste ali celo po nasprotni polovici, vozijo pod vplivom alkohola, ne upoštevajo pravil o prednosti, pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija