V KOPER PRIHAJA PROSTOFER: Brezplačna storitev za prevoz starejših

Koper

V juliju bo Mestna občina Koper začela s projektom brezplačnih prevozov za starejše – Prostofer. Prevoze bodo izvajali vozniki prostovoljci, prijave za sodelovanje so še odprte.

Programu spremljanja in družabništva Vitica, ki ga za starostnike na območju koprske občine izvaja Obalni dom upokojencev Koper, se prihodnji mesec pridružuje projekt prostovoljnih prevozov za starejše – Prostofer. Gre za storitev, s katero želi občina izboljšati mobilnost starejših občank in občanov, ki ne vozijo oziroma nimajo razvite socialne mreže in zato težje dostopajo do različnih storitev in opravkov, poleg tega imajo nižje mesečne dohodke in so prejemniki denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka.

Prostofer je brezplačna storitev, ki jo lahko naročijo prek telefona in jim omogoča lažjo dostopnost do zdravnika, javnih storitev, trgovin in drugih nujnih opravkov. Storitev prevoza lahko naročijo vsak dan, od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro, na brezplačni telefonski številki 080 10 10, vsaj tri dni pred želenim prevozom.

Mestna občina Koper bo za potrebe projekta zagotovila dve vozili, poskrbela bo tudi za zavarovanje voznika in sopotnikov. Zavod Zlata Mreža, ki je snovalec Prostoferja, bo poskrbel za obvezno usposabljanje voznikov prostovoljcev. Prostovoljni voznik je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje (B-kategorija) in je v svojem prostem času pripravljen pomagati sočloveku. Novi vozniki lahko prijavo za sodelovanje podajo na elektronski naslov zavoda Zlata Mreža info@zlata-mreza.si oziroma pokličejo na številko 069 995 511.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  08 .06. 2020 ob  19: 08
@frikofrkic

Seveda koper živi naprej s tvojim šefom bržančkom
frikofrkic |  08 .06. 2020 ob  17: 54
Dobrodošla storitev za starejše. @Tine ne bit preveč zagrenjen, Koper živi naprej (in bolje) tudi brez tvojega šefa Borisa.
Tine |  08 .06. 2020 ob  13: 50
Naj gre črnograditelj robert šuc vozit, saj je mastno plačan od marjetice za ne delat nič