V KONTINGENTU KFORJA NA KOSOVU TUDI SLOVENSKI VOJAKI: So bili med enotami, ki so posredovale v nemirih?

Svet

Slovenski vojaki niso sodelovali v včerajšnjem posredovanju enot Kforja na severu Kosova, v katerem je bilo poškodovanih okoli 25 pripadnikov misije Nata, so za STA potrdili v Slovenski vojski (SV). Pripadniki slovenskih oboroženih sil sicer delujejo v tem delu Kosova in nadaljujejo z opravljanjem nalog v skladu z mandatom.

Več sto Srbov se je danes zbralo pred občinskimi poslopji v Zvečanu, Leposaviću in Zubinem Potoku na severu Kosova. Zahtevali so umik kosovske policije ter novoizvoljenih županov, etničnih Albancev.

Stanje se je izredno zaostrilo v Zvečanu, kjer so posredovale sile Kforja, pri čemer je bilo ranjenih okoli 25 italijanskih in madžarskih pripadnikov kontingenta.

Sicer je bilo med protestniki poškodovanih več kot 53 ljudi, ena oseba, ki je utrpela strelno rano, pa je tudi življenjsko ogrožena, je za srbski portal televizije N1 potrdil direktor kliničnega centra v Mitrovici Zlatan Elek.

Na Kosovu v okviru misije Nata po podatkih Kforja trenutno deluje 97 pripadnikov SV. Pripadniki slovenskih sil so tam prisotni od januarja leta 2000.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija