V KAMPIH NA OBALI PRED PRAZNIKI OPTIMISTIČNI: S katerimi novostmi bodo prepričevali goste?

Slovenija

Kljub muhastemu vremenu v zadnjem času so v največjih kampih na slovenski obali ob začetku prvomajskih praznikov optimistični, saj vse kaže na dobro zasedenost zmogljivosti. Obenem gostom tudi v novi sezoni ponujajo nekatere privlačne novosti in izboljšano ponudbo.

Kamp Lucija, ki se razprostira na šestih hektarjih površine in lahko sprejme do 1000 gostov, je bil že med nedavnimi velikonočnimi prazniki 45-odstotno zaseden, so za STA pojasnili v Hotelih Bernardin. Med prvomajskimi prazniki pričakujejo 50-odstotno zasedenost, kar je primerljivo z lani.

V strukturi gostov prevladujejo domači gostje, sledijo pa jim Italijani, Avstrijci ter Nemci. V Luciji sicer že nekaj let opažajo povečan obisk turistov z avtodomi, ki se pri njih zadržijo v povprečju dan in pol. Sicer pa od druge polovice junija v Luciji pričakujejo polno zasedenost kampa, čeprav tudi sami priznavajo, da je obisk podvržen vremenskim razmeram. Med letošnjimi novostmi pa izpostavljajo odprtje prenovljenega marketa, ki bo z obratovanjem začel v mesecu juniju.

Eden največjih kampov na naši morski obali je kamp Adrie Ankaran, ki obsega sedem hektarjev parcel, lani pa je po podatkih družbe ustvaril več kot 130.000 nočitev. Kot je na nedavni novinarski konferenci navedel direktor Adrie Ankaran Aleš Semeja, so v kampu že marca razprodali vse pavšalne zakupe, tudi obeti za prvomajske praznike so zelo dobri. Glede prihodnjih naložb v kamp pa je Semeja napovedal, da nameravajo uvesti mobilne hiške visokega razreda.

Kamp Belvedere nad Izolo lahko sprejme med 500 in 600 gostov, z dosedanjim obiskom pa so zelo zadovoljni, saj so zabeležili za nekaj več kot 50-odstotno povečanje števila nočitev v primerjavi z lanskim letom, so navedli za STA. Približno dve tretjini gostov je tujcev, ti pa ustvarijo okoli 60 odstotkov vseh nočitev. Med letošnjimi novostmi so na Belvederju izpostavili pridobitev postajališča za avtodome s 17 mesti. Poleg tega je kamp po novem odprt tudi celo jesen in preko novega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija