V JUTRANJIH URAH OB MORJU NAPOVEDANE NEVIHTE: Kakšno pa bo vreme za vikend?

Koper

Malenkostna ohladitev v srednjih in zgornjih slojih troposfere bo po Sloveniji prehodno nekoliko destabilizirala ozračje. To pomeni, da se bodo danes zvečer in ponoči v gorah in nižinskem svetu, predvsem v zahodni polovici države, pojavile krajevne plohe in nevihte. Te bodo ob morju možne v jutranjem času, napoveduje vremenski portal Ciklon.si.

Ponoči se bo v zahodnih in osrednjih krajih oblačnost povečala. Proti jutru bo na obali možna kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija.

V petek bo sprva ponekod še zmerno oblačno, čez dan pa povečini sončno. Popoldne v hribovitem svetu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Napoved za Primorje

Ob morju bo v petek zjutraj nekaj možnosti za nevihto. Dopoldne bo sprva še zmerno oblačno, čez dan pa povečini sončno. Jutranja temperatura bo okoli 19, najvišja dnevna do 30 stopinj Celzija. Zjutraj bo pihal šibak vzhodnik, čez dan pa šibak maestral, napoveduje Arso.

Vikend bo sončen in vroč s temperaturami po nižinah večinoma med 30 in 34 stopinjami Celzija. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija