V IZOLSKI BOLNIŠNICI KOT NA 'DRIVE IN-U': "Manjkala je samo še triažna sestra, da vnaprej sprejema naročila in se dere v mikrofon"

Izola

Na družbenem omrežju Facebook med komentatorji razgreva ozračje objava Moške reševalke, kot se je poimenovala imetnica profila. V njej opisuje kaotično situacijo, ki naj bi se v petek dogajala v izolski bolnišnici. "Bolezen ni bila, ni in nikoli ne bo internetna aplikacija. Ne glede na to, koliko se kavč zdravniki borite in govorite, kako so bolnice prazne, kako smo tukaj za dodatke, kako služimo na račun bolezni … Ne pozabite, da bolezen ne izbira, nima starostne omejitve in ne prizanaša nikomur," je zapisala.

"Ne vem, prebiram in gledam takšne in drugačne preudarne in sveže novice širnega prebivalstva, nekako verjamem in si mislim, da mogoče pa le naša vlada malo pretirava," je uporabnica Facebooka začela svoj zapis, v katerem je opisala, da je že ob prihodu na delo naletela na kaos. "Že ob samem prihodu si ogledujem okolico, dispečer komaj da dohaja klice, pojma nima, kje se ga glava drži, seznam v knjigi nujnih prevozov je daljši od mojega telefonskega imenika."

"Začnemo z delom, pa en prevoz, pa drugi, pa nujna intervencija, ena ekipa ima nujno premestitev, skoraj se ubijejo, da pridejo čimprej nazaj, vse v nekakšni nervozi in stresu. Ko že nekako ulovimo tempo in ne vidim ure, da vsaj malo zadihamo, se pripeljem v bolnišnico Izola … Že na dovozu za reševalna vozila nimam pojma, kam naj dam avto, kaj šele pacienta, v koloni čakamo kot na drive in v McDonald'su, manjkala je samo še triažna sestra, da vnaprej sprejema naročila in se dere v mikrofon, kje naj pripravijo posteljo za pacienta," pojasnjuje dogajanje uporabnica družbenega omrežja pod imenom Moška reševalka in nadaljuje opis, kakšno izredno stanje je vladalo tudi v notranjosti izolske bolnišnice.

"Predam pacienta, niti ne pridem ven in že nas čaka nova intervencija. /…/ Boli me duša, kam smo prišli, kaj je z nami naredil internet, od kdaj je medicina postala nogometna tekma s komentatorji s kavča? Kdaj so ljudje izgubili stik z realnostjo, kdaj so izgubili razum, da medicina ni Facebook in Instagram?" se sprašuje.

"Od kje podatki, da so bolnišnice prazne, če pa vse poka po šivih? Kdo bo odgovarjal za dezinformacije na internetu zato, ker ne prenese, da ima pravila? A dejansko mora nekdo od vaših zboleti, mora umreti, mora priti k nam, moramo po njega in moramo dokazati, da je zadeva resna? Vsi smo utrujeni od covida, ma smo tudi utrujeni od dela in reševanja posledic, ker je posameznikom odveč se držati smernic za določen čas."

# 5 BOLEZEN NI INTERNET Evo končno doma, preden grem v horizontalo da si odpočijem od delovnega vikenda pa ne morem da...

Posted by Moška reševalka on Sunday, April 4, 2021

"Bolezen ni bila, ni in nikoli ne bo internetna aplikacija. Ne glede na to, koliko se kavč zdravniki borite in govorite, kako so bolnice prazne, kako smo tukaj za dodatke, kako služimo na račun bolezni … Ne pozabite, da bolezen ne izbira, nima starostne omejitve in ne prizanaša nikomur. Ko bomo mi prišli po vas in vas prepeljali iz našega kaosa v kaos urgentnega centra, ko boste namesto postelje dobili kos okenske police z rjuho … takrat ljudje moji ne bo ne denarja ne čudežnega doktorja in sestre, še manj pa internetne tipke delete … Takrat boste dojeli, da je realnost resna situacija in ne Facebook, kjer s filtri in Photoshopom uredimo vse … ampak žal bo za marsikoga takrat prepozno," še opozarja ob koncu svojega zapisa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  07 .04. 2021 ob  10: 56

niso samo zdr.delavci heroji res ne ...še marsikdo je heroj v nastali pandemiji...ne morete samo ene hvalit,kaj pa ostali,ki imajo takšne ali drugačne posledicejQuery1123033071525154007997_1617785586279
 |  07 .04. 2021 ob  09: 06
Moška reševalka, iskrena hvala za poslano sporočilo, upam si trditi da vas ljudje razumejo, sočustvujejo z vami, in res je žalostno da moramo to slišati.

Do takšnih situacij pride zaradi spleta različnih okoliščin. Bolezen je bila, je in vedno bo, tukaj ne moreš naredit kaj dosti. Bolj me skrbi to, da je trenutno stanje ki ga doživljate posledica v zdravstvu na splošno sprejetih preteklih odločitev, ki niso dolgoročno koristne, trajnostne, koristi od njih pa ima majhno število ljudi. Zdaj dobivamo račune od njihovih preteklih zapitkov, škoda na ljudeh je narejena, rezultati so tu. Kaj in kako se počne in se je počelo v zdravstvu dobro vemo...

Riba smrdi pri glavi, ne dovolite si biti žrtev, ker vi, zdravstveni delavci, ste edini heroji v trenutni situaciji, vam je mar za ljudi zato samo vam lahko "snamemo klobuk"
Zarja |  07 .04. 2021 ob  08: 58
11
Dokler bojo dohtarji po telefonu dajali diagnoze ( za novonastale bolezni, ne za stare ) in se sestre ne bojo javljale na telefon , dokler bo po večini sorodstvo ali pa celo sami dohtarji oskrbovali z svojimi firmami zdravstvo , takih člankov ne bo zmanjkalo. Žal so prizadeti tisti, ki se res trudijo. Cela Slovenija je zrela za resno neodvisno kriminalistično preiskavo in obsodbo, na vseh področjih.
Opazovalec |  07 .04. 2021 ob  08: 35
-2
Daleč od resnice, iz prve roke, lih ni tako hudo. To je eden od poklicev kje moraš znat delat pod pritiskom, to je narava te službe. So tisti ki uživajo v tem in zdržijo in so tisti ki ne, ni ta služba za vsakogar.
štupido |  07 .04. 2021 ob  08: 32
Največji problem leta 2021 ni Corona ampak to, da imajo neumni ljudje dostop do interneta in lahko oddajo svoj komentar.
ManofSteel |  06 .04. 2021 ob  16: 57
10
Takšne rabimo s cujoni ne pa samo "delaj in šuti" !!!!
Narod živi v totalni zablodi...to je šele alarmantno!
Fritla |  06 .04. 2021 ob  15: 52
28
Resnica se dogaja v resničnem življenu in to so žal novice iz realnega sveta.
Vsaka čast in zahvala našim zdravstvenim delavcem !
Ma kaj , ko to nekaterim nič ne pomeni.
Na Facebooku je žel kolona pametnjakovičev, ki iz kavča komentirajo, kako je vse to ena laž.
vseved |  06 .04. 2021 ob  15: 37
13
@Obala1, mogoče si prebral ta zapis in se malo zamislil? Ali pa je to za tvoje možganske vijuge preveč in razumeš samo tisto kar napiše Potrč ?
Kukurux |  06 .04. 2021 ob  15: 27
Jst bi v casu korone iz socialnega elektro magnetnega sevanja umaknu samo plus in minus,pa da vidimo kolko je intelektualcev.
Napisi rajsi kaj,kaj smo v cirkusu izrazi svoje stalisce