V IZOLO PRIHAJA POMOČ NA ŠTIRIH NOGAH: Poostren nadzor v maju

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili, da na Obalo na pomoč pri patruljiranju prihajajo konji. Že lansko leto so policisti konjeniki prišli na pomoč policistom na območju Policijske postaje (PP) Piran, konji pa so poželi veliko zanimanja in navdušenja tako med domačini kot turisti. Tokrat pridejo v Izolo.

Na PP Izola v maju zaradi lepega in toplega vremena pričakujejo povečano število kršitev odloka vlade o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, kakor tudi prekrškov s področja Zakona o varstvu javnega reda in miru. "Glede na prejeta obvestila občanov in dosedanje operativne ugotovitve bomo poostreno nadzirali mestno jedro Izole in druge lokacije, predvsem v smislu ugotavljanja prekrškov po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog," so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti bodo poostreno nadzirali tudi prekrške s področja varnosti cestnega prometa, saj ugotavljajo, da se na obalni cesti med Izolo in Koprom vedno pogosteje pojavljajo kršitelji z mopedi, ki presegajo dovoljeno hitrost 25 km/h in s tem ogrožajo tako sebe kot tudi druge udeležence v prometu.

Nadzore bodo opravljali tudi na neurejeni 'downhill' stezi na območju Kort, ki je izredno priljubljena med kolesarji. Tam so namreč letošnjega februarja obravnavali padec kolesarja, ki se je huje poškodoval.

"V preteklosti se je že izkazalo, da je bila prisotnost konjenice na Obali učinkovita v preventivnem smislu, pa tudi lokalna skupnost je tovrstno obliko dela zelo pozitivno sprejela," so svojo odločitev o nadaljevanju sodelovanja pojasnili na PU Koper.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija