V IZOLO NA RAZVAJANJE BRBONČIC: September bo obarvan z bakalajem

Izola

September bo v Izoli obarvan z bakalajem oz. polenovko na belo, ki predstavlja nepogrešljiv del hladnih istrskih predjedi. Od danes pa vse do 26. septembra bo 14 izolskih gostiln v okviru dnevov bakalaja ponujalo izvirne menije s to jedjo, so zapisali v Turističnem združenju Izola.

Sezono kulinaričnih akcij so v Izoli junija otvorili z dnevi domačih pedočev oz. klapavic, po vročem poletju pa si bodo obiskovalci Izole lahko privoščili bakala.

Dnevi bakalaja so v letošnjem letu druga kulinarična akcija, v kateri se pod skupno kulinarično tematiko združujejo izolski gostinci.

Bakala je lahko veliko več kot ribji namaz, poudarjajo v turističnem združenju in dodajajo, da si brez bakalaja obiska istrskih restavracij skoraj ne znamo predstavljati, saj velja za nepogrešljivo predjed.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  12 .09. 2021 ob  18: 40
-1
Pridemo v Izolo