V IZOLI SO SI RAZDELILI STOLČKE: Kdo in na katero funkcijo so bili imenovani?

Izola

Izolski svetniki so imenovali delovna telesa občinskega sveta: odbore in komisije, so danes sporočili z občine. Kako so si razporedili stolčke?

V Odbor za gospodarstvo in finance je bilo imenovanih devet članov, in sicer: Agnese Babič, Egle Tomažinčič, Barbara Gojtanić, Marko Treskavica, Breda Medved, Blaž Božič, Leonid Danilović, Anton Baloh, Vasilij Žbogar.

Prav toliko članov vključuje tudi Odbor za gospodarske javne službe in promet: Marko Gregorič, Slavko Gruden, Elma Sinanbegović, Giuliano Ritoša, Miha Vičič, Jadran Cerkvenik Muzafirovič, Romina Kralj, Danilo Markočič, Vida Orbanič.

Seja se je nadaljevala z imenovanjem devetčlanskega Odbora za družbene dejavnosti: Agnese Babič, Mojca Mahajnc, Elma Sinanbegović, Luka Škrbina, Tim Korošec, Daniel Škerjanc, Martina Soban, Elena Mendizza, Barbara Dobrila.

Imenovan je bil tudi devetčlanski Odbor za okolje in prostor: Vita Valenti, Robert Turk, Drago Mislej, Giuliano Ritoša, Nataša Čerin, Leonid Danilović, Elvis Čatić, Vasilij Žbogar, Evgenij Komljanec.

Vasilij Žbogar

Sledilo je imenovanje sedmih članov Statutarno-pravne komisije: Vita Valenti, Dušan Ambrož, Matjaž Musa, Ksenija Cergol, Breda Pečan, Vlado Marić, Vida Orbanič.

Nato je bilo imenovanih sedem članov v Komisijo za kmetijstvo in ribištvo: Matej Zaro, Mirjana Klodič, Janja Francé, Maks Filipčič, Diana Peloza, Robi Štule, Ksenija Cergol.

Nadalje je občinski svet imenoval šestčlansko Komisijo za vprašanja italijanske narodnosti, od katerih je tri člane predlagala Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola. Komisija vključuje Marka Gregoriča, Agnese Babič, Danielo Zaro, Diano Peloza, Antona Baloha ter Dragana Sinožiča.

Občinski svet je imenoval tudi sedemčlansko Komisijo za regionalno in mednarodno sodelovanje, v kateri so: Marko Gregorič, Luka Škrbina, Ajhan Saliji, Katja Flego, Martina Soban, Željko Češnjaj in Hazbi Ređepi ter sedemčlansko Komisijo za razvoj podeželja, ki vključuje Daria Gaziča, Roberta Turka, Maksa Filipčiča, Matjaža Muso, Jadranko Pauletić, Edvarda Klevo in Antona Baloha.

Anton Baloh

Svetniki so podali tudi soglasje k imenovanju Pododbora za krajevno samoupravo in toponomastiko, ki šteje pet predsednikov krajevnih skupnosti, dva člana, ki ju imenuje občinski svet in članico ISNS: Giuliana Ritošo, Elvisa Vuka, Romino Kralj, Lucia Gobba, Bojana Korošca, Robija Štuleta, Zvezdano Jarič in Diano Peloza.

Sledilo je imenovanje še šestih članov Nadzornega odbora Občine Izola: Erika Skrlič, Patricija Tomazini Gazič, Darko Filiput, Filip Šeat, Aleksander Lozej in Aleksander Krebelj.

Občinski svet je razrešil dosedanja člana Občine Izola v skupščini Javnega podjetja Rižanski vodovod Koper ter imenoval novega člana in namestnika člana za to isto skupščino, Giuliana Ritošo ter Matjaža Gergeto.

Nazadnje je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja imenovala še predstavnike Občine Izola v Svet javnega zavoda Mestna knjižnica Izola: Patricijo Sosič Kobal, Ano Rončević in v Svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vrtec Mavrica Izola: Žano Tosić, Elmo Sinanbegović ter Maro Bertok.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  03 .02. 2023 ob  13: 54
ZVOP-2

Sedaj pa želijo razširiti video nadzor še na kopališče oz.plažo Svetilnik, saj je na vhodu na kopališče že postavljeno opozorilo o videonadzoru. Poleg obvestila o videonadzoru je namreč tabla za prepoved psov, spodaj pa je tabla z obvestilom veljavnosti od 01.06. - 30.09., kar pomeni, da to velja že za vnaprej odločen videonadzor. Pri tem se postavlja vprašanje, kdo bo in kdaj nadziral obdelavo osebnih podatkov, ki s tem nastajajo. Namreč, odpira se veliko vprašanj, na katere pa bi moral nekdo odgovoriti, saj novi ZVOP-2 vse to natančno predpisuje...
zoran13 |  31 .01. 2023 ob  18: 47
Tisti, ki bere, živi tisoč življenj.
Kdor ne bere, pa zgolj eno samo.
George R.R.Martin
zoran13 |  30 .01. 2023 ob  09: 07
ZVOP-2

Od 26.januarja 2023 velja na novo sprejeti Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2
V članku o izolski Komunali o na novo vzpostavljenem nadzoru na Ekoloških otokih na Trgu Borisa Benčiča, se postavlja vprašanje ali so predlagatelji upoštevali nove določbe o videonadzoru, saj piše, da so v obvestili tudi Informacijsko pooblaščenko in da je vse v skladu z ZVOP-1. Kaj pa v skladu z ZVOP-2?
Omenjenega članka, ki ga je objavila Komunala, se namreč me da komentirati?

6. Zaostritev določb videonadzora

Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2 na področju videonadzora uveljavlja pomembno spremembo o vsebini obvestila o videonadzoru, ki ga mora upravljalec nadgraditi – ZVOP-2 namreč predvideva, da je posameznik o videonadzoru ustrezno obveščen le če tovrstno obvestilo prebere, še predno se sam videonadzor izvede.

Novost predstavlja tudi način urejanja ZVOP-2 videonadzora na javnih površinah. Ta je dovoljen le, kadar je to potrebno zaradi obstoja resne in utemeljene nevarnosti za življenje, osebno svobodo, telo ali zdravje ljudi, varnost premoženja upravljavca ali varovanje tajnih podatkov upravljavca ali obdelovalca v prenosu in teh namenov ni mogoče doseči z drugimi sredstvi. Videonadzor na javnih površinah je dovoljen tudi za namene varovanja varovanih oseb ter posebnih objektov in okolišev objektov oziroma varovanja drugih prostorov, zgradb ali območij, ki jih je treba varovati na podlagi zakona, in sicer samo v obsegu in trajanju, potrebnem za doseganje namena. Vpogled, uporaba ali posredovanje posnetkov so dopustni le za te namene.

Videonadzor na javnih površinah se lahko izvaja le glede tistih bližnjih ali povezanih delov javne površine in v obsegu, kjer je treba varovati zgoraj definirane interese.
zvop-2/?gclid=EAIaIQobChMIwbeX_uju_AIVGbvVCh2xXwIVEAAYASABEgKnofD_BwE