V IZOLI REZULTAT 6:17: Posel z Agrario ponovno potrjen, imenovanje Komljanca tudi

Izola

Kot napovedano, se je danes ob 12. uri zaključila dopisna seja izolskega občinskega sveta, ki jo je v dogovoru s šestimi svetniki sklical župan Danilo Markočič. Vseh 23 svetnikov se je s sklicem seje strinjalo in tudi potrdili prisotnost. Predlog pobudnikov, da se razveljavi večina sklepov prejšnje dopisne seje sveta, pa je padel v vodo.

Svetniki Liste Izolani, Liste Izola prihodnosti in Levice so v začetku meseca od župana zahtevali sklic izredne seje. "Namen izredne seje je razveljavitev vseh sklepov in odločitev sprejetih na 2. dopisni seji z dne 27. 3. 2020 ter ponovna potrditev covid-19 interventnih ukrepov," so takrat zapisali.

Markočič je nato pojasnil, da njihov predlog za sklic izredne seje ne izpolnjuje pogojev, ki jih določata zakon in statut Občine Izola, zato je kot možno rešitev predlagal sklic nove dopisne seje, s čimer so se pobudniki strinjali.

Dopisno sejo so ta teden izpeljali in se je zaključila danes, predlog sklepa šestih svetnikov, da se razveljavi večina sklepov prejšnje dopisne seje sveta, pa je bil zavrnjen, so sporočili iz kabineta župana. Za je glasovalo 6 predlagateljev, 17 svetnikov pa je sklep zavrnilo. Vsi sklepi prejšnje dopisne seje tako ostajajo veljavni.

"Glede na to da so svetniki zavrnili sklep pod prvo točko dnevnega reda 3. dopisne seje, ostajajo v veljavi vsi sprejeti sklepi iz 2. dopisne seje, torej tudi že sprejeti sklep o interventnih ukrepih zaradi nalezljive bolezni covid-19, ki se ga že izvršuje," so še pojasnili na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija