V IZOLI OBELEŽILI ENO LETO PROTESTIRANJA PROTI VLADI: Simonovič, Žiža in Perič se niso prikazali (FOTO, VIDEO)

Izola

Izolski protestniki že eno leto brez predaha protestirajo proti vladi. Tudi včerajšnji petek ni bil izjema. Na posebni dogodek so povabili tudi tri izolske poslance, a se ti povabilu niso odzvali. Nekaj več kot 100 protestnikov je vlado pozivalo k odstopu oziroma zahtevalo predčasne volitve.

V Izoli so včeraj obeležili eno leto od prvega protivladnega protestnega petka. Od tedaj so vsak teden, brez izjeme, tako ali drugače, opozarjali na aktualno stanje v slovenski politiki, med drugim na korupcijo, napade na medije in kulturo, kršenje ustavnih pravic in izdajo volivcev.

Protestov se ne udeležujejo le Izolani, ampak tudi prebivalci drugih primorskih krajev. Na včerajšnji, 53. protest po vrsti, so povabili tudi vse tri izolske poslance, Feliceja Žižo, Branka Simonoviča in Gregorja Periča. "Izolani in drugi volivci bi želeli od poslancev izvedeti nekaj pojasnil glede odločitev in dejanj, ki so bila v nasprotju z njihovimi predvolilnimi obljubami in v nasprotju z našimi pričakovanji," so zapisali v vabilu, a se niti eden od treh poslancev protesta ni udeležil.

Včeraj se je sicer v Izoli zbralo nekaj več kot 100 protestnikov, ki so se oboroženi s transparenti sprehodili od Lonke do Svetilnika. Od vlade so zahtevali odstop oziroma predčasne volitve.

V podporo in korajžo so zbranim bili uporni glasovi članic Ženskega pevskega zbora Kombinat.

Objavil/a Jan Spilec dne Petek, 21. maj 2021

V Ljubljani izgredi, dve osebi prijeti

Shod je včeraj potekal tudi v Ljubljani, kjer se je na Trgu republike zbralo okrog 800 ljudi. Prišlo je do množične kršitve javnega reda, zaradi česar so policisti uporabili fizično silo. Dvema osebama so zaradi sumov kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi odvzeli prostost

Po prvih podatkih se je lažje poškodovala ena oseba, ki so jo z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, policisti pa okoliščine tega dogodka še preverjajo. Nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo, piše STA. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  23 .05. 2021 ob  21: 57
Nekaj napisov na plakatih in transparentih na protestu v Izoli:

VSTALA PRIMORSKA

SVOBODA, RESNICA, PRAVICA!!

IZOLSKI VLADNI PODREPNIKI, SRAMOTA! Lopovom držite žakelj!

DovolJJ, ZAHTEVAMO ODSTOP!

NOČEMO VLADE, KI LAŽE IN KRADE!

ZAHTEVAMO VOLITVE!

JANŠIZEM JE FAŠIZEM!
Cazzimperio  |  23 .05. 2021 ob  11: 58
-5
Ko je propadla Ladjedelnica, Delamaris, Mehanotehnika, Stavbenik.... NISTE protestirali. Vam je bilo všečjQuery1123023296943205727194_1621763651765?
Bolani
Občan |  23 .05. 2021 ob  06: 56
-4
Ma kaj za teh par čudakov se splača članek pisat... predvsem pa zadevo označit kot protivladne demonstracije... lepo vas prosim.

Par vaških posebnežev in čudakov na kupu...
Obala1 |  22 .05. 2021 ob  21: 54
In Barbiko In Šipca je za odstavit ter na nove volitve ....Šipi In SDS sploh niso zmagali na volitvah In zdaj vodijo državo ...no tudi Barbika je odgovoren ker mu je podelil mandat namesto, da razpise nove volitve
joe jaxson |  22 .05. 2021 ob  17: 20
-6
ma va ? ma kaj "barbika" se ni vštulu za k'šen selfi za vox populi pinte ?