V IZOLI NI VEČ PREMIČNEGA RADARJA: Občina odstranila tri ohišja, ostaja le še eden

Izola

V Izoli ni več premičnega radarja, ki so ga prestavljali v tri različna ohišja. Občini je namreč pretekla pogodba o najemu. Še vedno pa ostaja radar pri OŠ Vojke Šmuc.

Od septembra 2016 so se vozniki v Izoli lahko 'ujeli' na premični radar ob Prešernovi in Južni cesti ter cesti proti Belvederju. Sedaj je ta tri ohišja, v katera so premeščali radar, občina odstranila, pišejo Primorske novice. Pretekla je namreč najemna pogodba, ki je občino stala 33.000 evrov.

V Izoli tako ostaja le še radar pri OŠ Vojke Šmuc, ki je v lasti občine. Morebitno novo pogodbo o najemu radarja in ohišij pa bo moral skleniti novi župan, v kolikor se bo za to odločil.

Na občini so poudarjali, da radarjev niso postavili, da bi pobrali čim več glob, temveč zaradi večje varnosti udeležencev v prometu. Odhajajoči župan Igor Kolenc pravi, da jim je uspelo vsaj delno umiriti promet, piše omenjeni časnik, ki dodaja podatke občinskega redarstva, da se je delež prekrškarjev na cesti proti Belvederju znižal z 0,88 na 0,16 odstotka in na Prešernovi cesti z 1,5 na 0,16 odstotka.

Kako se bo odločil novi župan?

Novi župan Danilo Markočič se je po pisanju Primorskih novic tudi sam enkrat ujel v radarsko past na Južni cesti, a kot pravi, ne dvomi, da je varnost v prometu na prvem mestu, zlasti v bližini šol. Zato bo upošteval mnenje varnostnega sveta, ki se v občini ukvarja z varnostjo v cestnem prometu. Ob tem je prepričan, da tudi izolska občina potrebuje radarski sistem in kot primer navedel Italijo, kjer "je v vsakem naselju vsaj en radar".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  09 .12. 2018 ob  06: 49
V kakšno korist je radar oz. kazen, če mimo vseh hitrostno kulturiziranih Izolanov prileti mimo Mujo iz Štokholma, ki ne ve, da je tam šola, ene 80 km/h, in povozi 20 otrok?
Eho |  07 .12. 2018 ob  11: 17
-3
Z denarjem pobranim zaradi prekoračitev hitrosti, bi lahko kupili vsaj še 5 radarjev, ki bi bili v lasti občine Izola, ter v stalni uporabi.