PO DOMNEVNEM POSKUSU KRAJE OTROKA V IZOLI: Policija očeta prosi, da se zglasi pri njih in poda prijavo

Izola

V nedeljo naj bi v Izoli prišlo do poskusa kraje oziroma ugrabitve otroka. Po neuradnih informacijah, naj bi domačin z otrokom v vozičku dvigoval denar na bankomatu, ko je slišal zvok odklepanja varnostnih pasov. Ko se je obrnil, je zagledal dve ženski, ki se sklanjata nad njegovega otroka in ga skušata vzeti iz vozička.

Do poskusa kraje otroka naj bi prišlo v nedeljo pri trgovini Spar v Izoli. Domačin, ki je za trenutek iz vidnega polja spustil dvoletnega sina in na bankomatu dvigoval denar, je k sreči slišal dogajanje za hrbtom in pravočasno ukrepal, nam je povedal vir, ki je informacije dobil iz prve roke. Ženski, ki naj bi mu skušali ukrasti otroka, je po neuradnih informacijah uspel pri nameri zaustaviti in prepoditi. Šlo naj bi za Rominji.

Po Izoli se sedaj od ust do ust širi opozorilo staršem, naj bodo še toliko bolj previdni in naj svojih otrok nikoli ne izpustijo izpred oči. Govorice namreč pravijo, da po Izoli zadnjih nekaj dni kroži organizirana skupina, ki skuša ukrasti otroke. Gibali naj bi se predvsem v okolici Spara, med drugim naj bi se vozili z večjim Seatovim vozilom sive barve.

Na PU Koper prijave niso prejeli

Glede prejetih neuradnih informacij smo se obrnili na Policijsko upravo Koper, kjer so nam pojasnili, da opisanega primera ne poznajo in da o njem niso bili obveščeni. "Po preverjanju na vseh policijskih enotah smo ugotovili, da takšne prijave domnevne ugrabitve otroka v Izoli nismo prejeli," so odgovorili.

Ljudem svetujejo, da ob tovrstnih težavah nemudoma pokličejo policijo na interventno številko 113: "Policisti lahko takoj pridejo na kraj in zadevo preverijo. Takšne kršitve je namreč zelo težko preverjati za nazaj."

Obenem gospoda, ki je bil vpleten v dogodek v Izoli, prosijo, da se zglasi na najbližji policijski postaji in dogodek prijavi. "Policisti bodo vse informacije podrobno preverili," so zagotovili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  22 .07. 2020 ob  06: 09
Izola je znana po tem da je pravo gojišče nepridipravov.
Ištrijan |  21 .07. 2020 ob  22: 00
-2
@Stric iz ozadja

Itak da jih niso!
Stric iz ozadja |  21 .07. 2020 ob  19: 10
-2
Ištrijan: V koprski porodnišnici NI bilo ukradenih otrok. Tako vsaj "neodvisni, objektivni in nepolitični in javni" mediji. Ve se, koga in zakaj ščitijo in čemu so utihnili. Ovce pa bodo potrdile!
Ištrijan |  21 .07. 2020 ob  12: 39
26
Se pravi še ena "fake news", tako kot ničkoliko belih kombijev....

Kaj tisti pomp okrog ukradenih otrokov v koprski porodnišnici? Vse tiho je bilo.....!