V IZOLI ČEZ VIKEND NAŠTELI OKOLI 300 AVTODOMOV: Globe voznikom, pri katerih večkratna opozorila niso zalegla

Izola

Ob trenutno zaprtih mejah so številni Slovenci minuli konec tedna izkoristili za obisk slovenske obale. Predvsem v Izoli so zaznali večje število avtodomov, po nekaterih podatkih okoli 300, ki so parkirali tudi izven označenih mest. Občinski redarji so že v petek začeli opozarjati tako na prometno signalizacijo kot na prepoved gibanja in zbiranja.

Na izolski občini so potrdili, da so v minulem vikendu dejansko zaznali večje avtodomov, po nekaterih podatkih kar okoli 300. V petek popoldne so bila tako vsa parkirna mesta, namenjena avtodomom, zasedena, v soboto pa se je obisk avtodomov še povečal. "Vozniki so avtodome parkirali, kjerkoli so našli prosto mesto, bodisi na parkirna mesta, namenjena osebnim vozilom, avtobusom, ali izven označenih parkirnih mest," so navedli na občini.

Občinski redarji so že v petek pričeli opozarjati voznike avtodomov, naj svoja vozila parkirajo skladno s prometno signalizacijo ter naj upoštevajo odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah. Opozarjanje se je nadaljevalo tudi v soboto dopoldne in popoldne.

Večina voznikov je predhodna opozorila občinskih redarjev upoštevala in vozila parkirala na parkirna mesta, namenjena avtodomom, ugotavljajo na občini. V soboto popoldne so sicer občinski redarji ponovno opravili nadzor in voznikom avtodomov, ki so kljub večkratnim opozorilom imeli svoje vozilo parkirano v prekršku, izdali globe.

Ob tem so na občini povzeli besede župana Danila Markočiča, da so obiskovalci ob upoštevanju vladnega odloka, cestnoprometnih predpisov ter drugih varnostnih priporočil za zajezitev širjenja covida-19 seveda dobrodošli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjočola |  13 .05. 2020 ob  21: 16
BlaBla.. v Nedeljo zjutraj je bilo pri Argolini enako število avtomodov, kot v Soboto.
Eho |  12 .05. 2020 ob  19: 53
Odgovorni pač niso bili pripravljeni na nekaj kar je bilo pričakovati...Lahko bi se pripravili na to, ter vsi imeli kaj od tega, časa je bilo dovolj...
Ištrijan |  12 .05. 2020 ob  14: 45
@alfa

Ne na obali, v Istri je prav, da se naredi red.......ostalo drži!
alfa |  12 .05. 2020 ob  14: 29
16
KONCNO RED!!!!! Ce znajo v LJ za vsak drek pisat kazen nam, a vidis ,da avte z LJ reg.enostavno preskocijo je prav ,da na obali naredijo red...jaz jih ne bi niti opozorila ampak takoj kazen,,,verjemite v LJ vas ne bi opozorili ,ce imate KP tablice..
Ištrijan |  12 .05. 2020 ob  13: 00
13
Tako slovenci, želim vam drage, drage vpade v našo Istro!
vseved |  12 .05. 2020 ob  12: 50
17
Pravilno! Kar tako naprej redarji, naredite red.