V IZOLI BODO OBUDILI RIBIŠKI PRAZNIK: Vrnil se bo "po starem", kaj pa Koprska in Portoroška noč? (ANKETA)

Izola

Občina Izola bo obudila Ribiški praznik. Da je bila ta tradicionalna prireditev med domačini, pa tudi turisti, izredno priljubljena priča dejstvo, da je v anketi – v kateri je občina ugotavljala, ali si občani želijo Ribiškega praznika v obliki večjega osrednjega dogodka – kar 95 odstotkov sodelujočih odgovorilo z odločim "da". 19. in 20. avgusta letos se tako obeta praznik "po starem". Ste za to, da bi se obudilo tudi tradicionalno Koprsko in Portoroško noč.

V Izoli so se odločili izvesti anketo, s katero so ugotavljali, ali si občani želijo Ribiškega praznika v obliki večjega osrednjega dogodka ali ne, saj je občina pred tem dobila pobude za večjo osrednjo poletno prireditev, kakršna je bila v Izoli nazadnje leta 2019. Na anketno vprašanje, "Ali si želite ribiškega praznika, kot je bil nekoč?" je kar 95 odstotkov glasujočih odgovorilo pritrdilno.

Občina se je zato odločila, da 19. in 20. avgusta v Izolo vrne priljubljeno prireditev Ribiški praznik.

"Občina načrtuje pestro ponudbo lokalnih gostincev, več prizorišč, ki bodo namenjena koncertom, ter otroški program, kar so tudi želje domačinov – med drugim izražene v komentarjih k anketi," so nam na kratko razkrili na izolski občini.

Med komentarji so uporabniki družbenega omrežja Facebook zapisali še želje, da bi se praznik odvijal do jutra oziroma da obiskovalcev ne bi ob polnoči podili domov, omenjali so tudi zabaviščni park na Lonki. Ena od uporabnic se spominja, da je bil sestavni del starega praznika tudi odojek, še prej pa so menda pekli celo vola.

BONUS VIDEO: S čim je bila onesnažena Rižana, smo priča ekološki katastrofi?

Nekdaj je prebivalce Obale in številne obiskovalce razveseljevala tudi Koprska noč, ki se je nato preimenovala v Rumeno noč, v zadnjih letih pred epidemijo koronavirusa pa so se v Kopru odvijale Rumeno-modre noči. Portoroško centralno plažo pa je do zadnjega kotička vedno napolnila Portoroška noč, ki se je z leti preoblikovala v Portoroške noči. 

Po odločitvi Izole, da se "vrne v preteklost", nas zanima, ali ste za to, da bi se tudi v Kopru in Portorožu obudilo Koprsko oziroma Portoroško noč in če da, v kakšnem formatu. Sodelujte v naši anketi

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  22 .04. 2022 ob  09: 32
Dandanes v primerjavi z 20 let nazaj se je tolko zrihtalo in naredilo,da ce se se naprej dela in popravlja na koncu nima clovek nic od zivljenja kot poslusat tarnanje,sitnosti in kako smo stari.Vedno bo kaksna luknja za popravit in k... ga gleda
frikofrkic |  22 .04. 2022 ob  07: 20
Poscane ulice? Ne hvala.
Kush |  22 .04. 2022 ob  06: 21
-1
Brezveze! Tisti ki ste vajeni koperske in portoroske noci itak neboste šli zurat ker ste ze toliko stari in z druzinami, ostali mlajši so rojeni v casu telefonov, prenosnikov itd.. In se ne znajo vkljuciti v zabavo kot jo poznamo starejši! Potem pa še to. Glede na cene ki dandanes krožijo verjamem da bi bile zelo visoke. In kdo si lahko danes privošči vse tojQuery1123024466477972890122_1650600732311 Tisti ki denar vsaj nekako ima, ima druge bolj pomembne stvari za uredit ( računi, da so vsi siti doma, obleceni itd), tisti ki pa imas čas, pa denarja nima.
In spet bi se cela mesta zapirala zato da pride par mon na žurko! Mentalni bolniki!
Naj raje vlozijo denar v razvoj mesta, naj raje posadijo vec dreves da bo mesto bolj zeleno in z boljsim zrakom( glede na to da imamo na obali najslabši zrak v Sloveniji)! Naj se uredijo peš poti in kolesarske poti, naj uredijo bolj dostopna parkirna mesta za invalide! Naj se uredijo ceste ki so skoraj kot švicarski sir! Dosti bolj pomembnih projektov je ampak interes ni to ampak lupit ljudi!
Piero Panin |  21 .04. 2022 ob  16: 28
V zadnjih par letih kar je bilo zanimivo in so ljudje tekli gledat je bilo ce je komu gorelo stanovanje.
Ma poleti ni nobenega zivljenja vec kot smo ga poznali bolj starejsi,dej si boljsa okna in izolacijo ce ne mores spat proklet egoist
čipollino |  21 .04. 2022 ob  12: 15
"Rumeno-modre noči" in neki festivalski nadomestki, kot smo jih videvali zadnja leta, so nič drugega kot nizkoproračunske kvazi prireditve, ki so v večji meri same sebi namen. Žal se Koprske noči, Rumene ali kakorkoli bi je že radi imenovali, ne da nadomestiti z lutkovnimi predstavami v Taverni in pred plažo, tudi Fešta kalamarov je le mašilo tistega, kar bi naj Koprska noč ponujala. Res je (Koprska noč), v zadnjih nekaj edicijah, prešla svoje okvire in kapacitete, kar se števila obiskovalcev tiče, ampak raje vidim, da Marjetica kak dan več čisti tistih nekaj poscanih ulic, ki ostanejo po taki prireditvi, kot pa gledati to žalostno (ne)dogajanje. Seveda se bo zmeraj našla skupina nasprotnikov, ampak glej v vikendu Koprske noči je bila zmeraj alternativa šagra v Smokvici, ki je bolj po okusu nasprotnikov.