V IZOLI BODO NADZIDALI ZDRAVSTVENI DOM: Potencialnemu pediatru bi radi zagotovili stanovanje

Izola

V Izoli bodo nadzidali tamkajšnji zdravstveni dom. Občina je dobila gradbeno dovoljenje, v sklopu dobrega milijona evrov vrednega projekta pa nameravajo urediti dodatne prostore za dejavnost družinske medicine. "S pridobitvijo novih kapacitet bo zavod lahko sledil zagotavljanju potreb prebivalcev," so zapisali na izolski občini.

Občina bo za investicijo namenila okrog 600.000 evrov lastnih sredstev, medtem ko je za preostalih 400.000 evrov vložila prijavo za pridobitev nepovratnih finančnih virov iz državnega proračuna.

Namen investicije je urediti dodatne prostore za širitev dejavnosti družinske medicine, s čimer se bo okrepila javnozdravstvena vloga ZD Izola tako na področju kurativne kot preventivne dejavnosti, pravijo na občini. Med drugim bo omogočeno izvajanje programov za krepitev zdravja, družinske obravnave debelosti otrok in mladostnikov ter varne vadbe v nosečnosti.

"Cilj širitve delovanja ter aktivnosti zdravstvenega doma je doseči čim širši krog občank in občanov, zlasti pa najranljivejše skupine in tiste, ki so socialno-ekonomsko ogroženi," so še dodali na občini.

V preteklem tednu pa je župan Danilo Markočič na občinski seji prisotne seznanil z namero, da bi občina zagotovila stanovanje za potencialnega pediatra, ki bi deloval v Izoli. "Tako bi našim najmlajšim zagotovili ustrezno zdravstveno oskrbo," je dejal župan. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija