V IZOLI BODO NA VOLJO NEPROFITNA STANOVANJA: Nekatera bo treba odkopati

Izola

Do poletja bo Komunala Izola objavila razpis za neprofitna stanovanja, s katerim izolska občina vabi predvsem mlade, mlade družine in prosilce z daljšo dobo bivanja v občini, pišejo Primorske novice. Nekatera stanovanja, za katera so potrebna le vzdrževalna dela, bodo vseljiva do jeseni oziroma do konca letošnjega leta, medtem ko bodo morali pet stanovanj v bloku v Livadah izkopati, saj so bila zasuta in urejena v shrambe oziroma kleti.

Kot poroča časnik, bodo v desetih stanovanjih opravili le vzdrževalna dela, obsežnejših posegov bodo deležna tri stanovanja na Smrekarjevi ulici 52, osem stanovanj v mestnem jedru pa bodo prodali, saj so ocenili, da bi njihova obnova stala več, kot bo znašala prodaja.

Največ dela pa bo z ureditvijo stanovanj v Livadah, na naslovu Južna cesta 20, ki so jih pred desetletjem zasuli z zemljo, sicer blok takrat ne bi bil vseljiv. Prvo etažo so morali prikazati kot kleti, saj je bil blok projektiran tako, da se ni skladal z gradbenim dovoljenjem. Pred ureditvijo bodo tako morali pridobiti tudi ustrezno dovoljenje.

Kot še piše časnik, bodo 750 tisočakov za ureditev stanovanj vzeli iz tistega dela stanovanjskega fonda, ki ni primeren za vselitev. "Predvsem s prodajo solastniških deležev na nepremičninah, ki za občino niso pomembne," pojasnjujejo na občini in dodajajo, da od solastnikov dobivajo številne predloge za odkup.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija