V IZOLI BODO LOVILI MIŠI IN PODGANE: Komunala bo v jaške namestila parafinske vabe

Izola

Komunala Izola bo v sodelovanju s koprsko enoto Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) od srede, 25. novembra, do petka, 27. novembra, izvajala deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Izola. Deratizacija se bo izvajala z obešanjem parafinskih vab v notranjosti kanalizacijskih jaškov.

Z deratizacijo učinkovito vplivamo na zmanjšanje populacije glodalcev (podgane, miši itd.), ki se pogosto zadržujejo v kanalizacijskih omrežjih in okolici naših domov oz. tam, kjer imajo na razpolago zadostno količino živil in odpadkov (tudi ostankov hrane v kanalizaciji). Poleg tega da povzročajo veliko materialno škodo, so glodalci lahko tudi prenašalci nalezljivih bolezni, zato so ukrepi za zmanjševanje njihovega števila izredno pomembni, so zapisali v izolski komunali.

Občanom priporočajo, da poskrbijo tudi za deratizacijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da hrane in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike.

Deratizacijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev potrebno obrniti neposredno nanje.

"V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo deratizacije, bo termin izvedbe premeščen, o čemer vas bomo naknadno obvestili. Za morebitne dodatne informacije smo dosegljivi na telefon 05/66 34 950 ali 05/66 34 935," še sporočajo s Komunale Izola.