V ITALIJI SE ŠOLE ODPIRAJO PRIHODNJI TEDEN: Testiranje šolarjev bo potekalo na "bolj prijazen način" (VIDEO)

Svet

V Italiji se 26. aprila šolarji vračajo v učilnice. Na okužbo z novim koronavirusom jih nameravajo testirati s slino. S tovrstnim testiranjem nameravajo preprečiti nastanek morebitnih žarišč okužb, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA danes sporočil državni sekretar na italijanskem ministrstvu za šolstvo Rossano Sasso.

Kot je dodal Sasso, so testi s slino prijazni do otrok ter jih je moč dobro vključiti v šolski vsakdan. Prav tako je nasprotovanje tem testom manjše kot testom z odvzemom brisa iz nosu.

Teste s slino poskusno uporabljajo že v tržaški bolnišnici Maggiore. Njihova zanesljivost je 98-odstotna, rezultati pa so znani v treh minutah, dodaja APA.

V Italiji so od začetka epidemije covida-19 februarja lani okužbo z virusom sars-cov-2 potrdili pri 3,8 milijona ljudeh. Trenutno na dan opravijo približno 350.000 testov na okužbo z novim koronavirusom. Dva odmerka cepiva proti covidu-19 pa je doslej prejelo okoli 15 milijonov prebivalcev.

Več sto italijanskih gostincev je danes pri Firencah blokiralo avtocesto v obe smeri in zahtevalo odprtje vseh lokalov.

Italijanska vlada je namreč ob sproščanju protikoronskih ukrepov 26. aprila predvidela, da se lahko na območjih z zmerno stopnjo okužb odprejo terase in vrtovi lokalov, zaradi česar so se lokali brez zunanjih površin znašli v slabšem položaju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija