V ITALIJI NAJVEČ OKUŽB OD ZAČETKA PANDEMIJE: Resno pomanjkanje kadra v šolstvu in zdravstvu, bodo vpoklicali upokojence?

Svet

V Italiji so v minulih 24 urah zabeležili več kot 228.000 novih okužb z novim koronavirusom, kar predstavlja novo rekordno številko od začetka pandemije covida-19 pred skoraj dvema letoma, poročajo italijanske zdravstvene oblasti. Zaradi covida je v zadnjem dnevu umrlo 434 ljudi.

V Italiji so v preteklih 24 urah zabeležili 228.179 novih okužb. Analizirali so rekordnih 1,48 milijona testov na novi koronavirus, od tega je bilo 15,4 odstotka pozitivnih.

Na oddelkih intenzivne nege se je zdravilo 1715 covidnih bolnikov, 19.448 bolnikov pa se je zdravilo v bolnišnicah na splošnih oddelkih.

Od izbruha pandemije je po okužbi z virusom sars-cov-2 doslej okrevalo 5,5 milijona Italijanov, 2,5 milijona ljudi pa je v samoizolaciji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Italiji se spričo velike razširjenosti nove koronavirusne različice omikron, zaradi katere so se številni znašli v karanteni, soočajo z velikim pomanjkanjem osebja v šolstvu in zdravstvu. Zato sedaj razmišljajo, da bi v šole in bolnišnice vpoklicali upokojene učitelje in zdravstvene delavce.

Združenje direktorjev italijanskih šol se je zato obrnilo na vlado s pozivom, naj upokojene učitelje znova pokliče v službo. V nekaterih šolah zaradi okužb manjka več kot deset odstotkov kadra. Italijanski šolski sistem se ne sooča s pomanjkanjem učiteljev samo zaradi okužb, ampak tudi zato, ker so bili mnogi učitelji, ki se nočejo cepiti, suspendirani, še poroča APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  19 .01. 2022 ob  18: 50
Kdaj vam bo postalo jasno, da je to zaradi cepiva?