V ITALIJANSKI PARLAMENT SE VRAČA 85-LETNI SILVIO BERLUSCONI: Družbo mu bo delala tudi dobrih 50 let mlajša partnerka

Svet

Po skoraj desetletju prisilne odsotnosti iz politike se vrača Silvio Berlusconi. Nekdanji italijanski premier in vodja stranke "Forza Italia" je na nedeljskih volitvah v Italiji osvojil sedež v senatu, kamor je bil izvoljen z več kot 50 odstotki glasov v mestu Monza, kjer je tudi lastnik prvoligaškega nogometnega moštva.

Berlusconi, ki bo v četrtek praznoval 86. rojstni dan, je imel šestletno prepoved opravljanja javnih funkcij zaradi obsodbe zaradi davčne goljufije, na podlagi katere je bil leta 2013 izključen iz senata. Po odsluženi kazni družbeno koristnega dela je sodišče odločilo, da lahko ponovno opravlja javno funkcijo in tako je bil leta 2019 izvoljen v Evropski parlament. Svoj tretji in zadnji premierski mandat je Berlusconi končal leta 2011 sredi svetovne dolžniške krize.

Berlusconijeva Forza Italia je na nedeljskih volitvah dobila nekaj več kot 8 odstotkov glasov, kar je bilo več od pričakovanega, saj je bila stranka zaradi Berlusconijevih sodnih težav in tudi zdravstvenih problemov zadnja leta precej v zatonu. Tokratni rezultat pa jo uvršča takoj za Salvinijevo Lego, kar pomeni, da bo Berlusconi po mnenju analitikov imel v novi vladni koaliciji spet pomemben vpliv. Nekateri celo pravijo, da je prav Silvio Berlusconi dejanski zmagovalec italijanskih volitev.

Berlusconi pa ni edini član svojega privatnega gospodinjstva, ki se mu je v nedeljo nasmehnila volilna zmaga. V parlament je bilo izvoljeno tudi njegovo 32-letno dekle Marta Fascina, ki je gladko zmagala v volilnem okrožju Marsala na Siciliji, četudi se tam med kampanjo sploh ni pojavila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alozi |  29 .09. 2022 ob  09: 01
Sej ne veš kdo je bolj pritisnjen v glavi. On, ki ima 50 let mlajšo ali ona, ki hodi z nonotom. Sick!
kokodek |  28 .09. 2022 ob  16: 11
"Istriano", še dolgo bo trajal, saj plastika ne hitro razpade
Miura |  28 .09. 2022 ob  12: 11
Plastik fantastik, hehehe
Istriano |  28 .09. 2022 ob  09: 31
10
Ta plastični dedek ne bo dolgo trajal.