V ITALIJANOVEM AVTU NAŠLI DVA PREBEŽNIKA: Voznik bo kazensko ovaden

Koper

Včeraj dopoldne so policisti na cesti od Sušaka proti Zabičam ustavili osebni avto Fiat Punto, italijanskih registrskih tablic. Voznik je bil državljan Italije, v vozilu pa sta bila še dva državljana Pakistana, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo in sta mejo prestopila ilegalno. Državljanu Italije sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 81 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali ponarejen bankovec. Intervenirali so dvakrat zaradi kršitve javnega reda in miru.

Ob 8.40 so imeli policisti v Ankaranu v postopku voznika osebnega avtomobila, 37-letnega domačina, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozilu potekla registracija, polega tega pa so bile registrske tablice beležene kot ukradene. Zasežene so bile registrske tablice, izdan mu je bil plačilni nalog, policijski postopki glede ugotavljanja okoliščin pa še
potekajo.

Popoldan so sežanski policisti zasegli osebni avto 45-letnemu domačinu, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Ilirskobistriški policisti so zasegli osebni avto 23-letniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, koprski policisti pa so zasegli moped 16-letniku, ker je bil predelan. Vsem sledi obdolžilni predlog.

Ponoči so policisti v Luciji našli skuter Piaggio derby, ki je bil 26. decembra lani ukraden v Kopru. Postopki še potekajo.

V vasi Famlje je nekdo vlomil v lokal in ukradel blagajniški minimum.

Na območju PU Koper so policisti od včeraj od 6.00 ure, do danes do 6.00 ure, obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti policijske posaje Koper so obravnavali 5 oseb, na policijski postaji Ilirska Bistrica 3 osebe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija