V ISTRI SO NAJVEČJA TEŽAVA VELIKA SREČANJA: Trenutno tam 400.000 ljudi, verjetnost za širjenje okužbe večja

Istra

V Istri je v teh dneh 200.000 turistov, skupaj pa 400.000 ljudi, zato je velika verjetnost širjenja koronavirusa, je v ponedeljek dejal poveljnik istrske civilne zaščite Dino Kozlevac na zasedanju skupščine Istrske županije, obenem pa zagotovil, da sistem deluje brezhibno, poroča Glas Istre.

V Istri je trenutno okuženih 118 ljudi, 318 pa se jih nahaja v samoizolaciji. Velika večina novoodkritih primerov okužbe v Istri prihaja iz samoizolacije, poroča Glas Istre. Med novoodkritimi primeri sta tudi zdravnica splošne medicine v Fažani ter lastnica znane puljske restavracije, ki so jo iz previdnostnih ukrepov zaprli, navaja portal.

"Zaradi blažje klinične slike bolnikov trenutno niso vsi, pozitivni na koronavirus, hospitalizirani. Asimptomatski bolniki se zdravijo doma," je po poročanju Glasa Istre povedal direktor Zavoda za javno zdravje Istrske županije Aleksandar Stojanović.

"Trenutno največje število na novo okuženih ljudi prihaja z območja Umaga, Buzeta in Labina. Velika srečanja so še vedno naša največja težava. Na podlagi dnevnih poročil je razvidno, da Istrska županija opravi veliko število testov, saj je vsaka peta testirana oseba na Hrvaškem iz Istre. V turističnem sektorju so umirjene razmere, saj je med novoobolelimi manjše število okuženih turistov," je še dejal Stojanovič, navaja Glas Istre.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija