V ISTRI OKUŽENIH VEČ KOT 100 OSEB, SKORAJ 300 PA V SAMOIZOLACIJI: Testiranja opravljajo v kar treh izmenah

Istra

V zavodu za javno zdravje istrske županije so v 24 urah od torka do srede testirali 290 vzorcev brisov na novi koronavirus, sedem jih je bilo pozitivnih, so včeraj sporočili s sedeža istrske civilne zaščite. To je največje število testiranj, ki so jih, odkar se je v Pulju začelo testiranje na covid-19, v istrskem inštitutu javnega zdravja opravili v 24 urah v treh izmenah, piše Glas Istre.

Trije pozitivni primeri so že bili v samoizolaciji, v treh primerih gre za uvožene okužbe – za enega okuženega je znano, da živi v Bosni in Hercegovini –, izvor dveh okužb pa še ni dokazan.

Od včeraj je v Istri v samoizolaciji 289 ljudi, s covidom-19 je trenutno obolelih 105 oseb. V puljski bolnišnici se jih zdravi le 20, en bolnik pa je še vedno v respiratorskem centru v Reki.

Včeraj pa je del javnosti vznemiril vstop koronavirusa v Dom za starejše občane Alfreda Štiglića v Puli, kjer so okužbo potrdili pri nepokretni oskrbovanki. Vsi doslej testirani vzorci tesnih stikov s to osebo so negativni, še poroča portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija