V ISTRI ČAKAJO NAJATRAKTIVNEJŠI TURISTIČNI PROJEKT: Prihaja Jurski park, otvoritev napovedujejo čez štiri mesece

Istra

Ko so minulo sezono še zadnji turisti zapustili istrski kraj Bale, so jih zamenjali gradbeni stroji. Naši južni sosedi so se namreč tam lotili gradnje posebne turistične atrakcije, avtokampa z dodanim parkom dinozavrov, glavna atrakcija pa bo bazen v obliki dinozavra, piše Glas Istre.

Po šestmesečni gradnji je bazenski kompleks pri koncu, piše časnik. Zdaj družbo Mon Perina, ki snuje novo istrsko turistično atrakcijo, čaka še hortikulturno urejanje 16 tisoč kvadratnih metrov avtokampa, urejanje poti in opremljanje novih objektov. Če ne bo zapletov, pričakujejo, da bi se park odprl že v maju.

Bazen v obliki dinozavra bo velik 1.100 kvadratnih metrov, obkrožalo pa ga bo še trikrat več kvadratov površin za sončenje. Poleg vodnega kompleksa bo park ponujal še druge atrakcije povezane z dinozavri, od njihovih replik v naravni velikosti do izobraževalnih poti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  13 .02. 2019 ob  19: 57
@galeb
delno imaš prav, pri nas se vedno najde kakšna ovira za kaj naredit, se pa strinjam, da na obalni cesti niso potrebni neki večji posegi, ker itak znamo samo betonirat in uničevat še tisto malo lepe narave, ki nam jo mnogi zavidajo
galeb |  13 .02. 2019 ob  17: 42
10
@bubobubo
Saj ne gre samo za tako velik projekt, ki ga pri nas itak ne bi postavili, tudi če bi imeli ogromno obale, saj se za vsak morebitni tudi manjši poseg folk zbuni in ga enostavno noče. Lahko vidiš samo, kaj se dogaja glede obale od Kopra do Izole. Najraje bi videli, da ostane taka, kot je. Vsaka nova ideja sproži val protestov. Folk noče ničesar. Pika. Hrvati so glede tega bolj prožni in bolj odprti, več si upajo, mi pa se znamo edinole bunit in ostajamo vedno bolj zadaj.
Giorgio |  13 .02. 2019 ob  17: 01
-2
Ali bodo razstavljali svoje politike - lahko jim pošljemo še nekaj naših!
bubobubo |  13 .02. 2019 ob  15: 30
kje pa naj naredimo kaj takega, lahko njim s toliko km obale, mi še za eno "normalno" plažo nimamo prostora
galeb |  13 .02. 2019 ob  14: 55
Hrvati pač znajo. In si tudi upajo, ne ustrašijo se novosti in drznih projektov. Mi se bojimo vsake novogradnje... Včasih je bil Portorož špica turizma v Istri. Danes... hahaha. Krepko zaostajamo.