V HRVAŠKI ISTRI POZIVAJO SLOVENCE: Vrnite se domov!

Istra

Štab civilne zaščite istrske županije je danes pozval slovenske državljane, ki se nahajajo v hrvaški Istri, naj se počasi vrnejo v domovino. Kot je pojasnil vodja štaba Dino Kozlovec, so se za to odločili, potem ko je Slovenija v ponedeljek zaostrila ukrepe glede gibanja svojih državljanov.

Kozlovec je na današnji novinarski konferenci priporočil slovenskim državljanom, ki se nahajajo v hrvaški Istri, naj se počasi odpravijo domov. Že pred tedni so sicer isto pozvali goste iz drugih držav. "Prosim, naj počasi odidejo domov, ker ne vemo, koliko časa bo to trajalo in kako bomo vse reševali," je dejal Kozlovec. Pojasnil je, da bo odhod slovenskih državljanov vsem olajšal prizadevanja v boju proti novemu koronavirusu.

Kozlovec je dejal, da so poziv slovenskim državljanom izdali, potem ko je Slovenija v ponedeljek zaradi zajezitve epidemije zaostrila prepoved gibanja svojih državljanov. Spomnil je, da so doslej slovenski državljani lahko hodili na Hrvaško, z izjemo tistih iz Bele krajine in Dolenjske. V hrvaški Istri sicer v zadnjih 48 urah niso zabeležili dodatnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Doslej je zbolelo 71 ljudi, dve osebi pa sta umrli.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  03 .04. 2020 ob  16: 24
Še prej v karanteno za 14 dni.... na njihove stroške!
Koper |  02 .04. 2020 ob  07: 57
Marsikoga je v tem trenutku sram,da je del tega naroda.
Ker se potem meče vse v isti koš.
Hrvati bi jih morali nagnat in.
Pravijo da če ne gre z lepa,gre z grda in to drži.
Marš vsi domov.
pajade |  02 .04. 2020 ob  00: 54
Isti kot Italijani, mogoče še slabši... Me je sram,da sem del tega naroda....
vseved |  01 .04. 2020 ob  18: 58
Naj ostanejo tam, dokler bo trajala pandemija.
Koper |  01 .04. 2020 ob  18: 36
16
Ti naši Slovenci,....
Najprej so dobili fugo od Primorcev,zdaj jih nočejo niti Hrvati.