V HIŠNI PREISKAVI NAŠLI PREPOVEDANO DROGO: 36-letnemu Primorcu grozi zaporna kazen (FOTO)

Kronika

Novogoriški policisti so v torek opravili hišno preiskavo pri 36-letniku, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja drog. Našli so rastlino in več rastlinskih delcev, policisti sumijo, da gre za konopljo. Če bo to analiza potrdila, bodo 36-letnika kazensko ovadili, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

V hišni in osebni preiskavi na območju Nove Gorice so policisti našli rastlino, visoko pol metra. Zasegli pa so tudi dve plastični vrečki z delci zelene posušene rastline in ročno zavito cigareto z delci zelene posušene rastline. Kot so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica, domnevajo, da gre za prepovedano konopljo. Našli in zasegli pa so še nekatere druge predmete, med njimi so tudi komunikacijske naprave, ki naj bi jih osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Zaseženo rastlino in posušene delce so policisti poslali v analizo. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo novogoriški policisti 36-letnega osumljenca zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami kazensko ovadili na Okrožnem državnem tožilstvu v Novi Gorici. Kazenski zakonik za to kaznivo dejanje določa od enega do desetih let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija