ENEGA TURISTA ŽE NAŠLI, DRUGEGA ŠE IŠČEJO: V iskalni akciji sodeluje tudi helikopter

Kronika

Po neurju, ki je ta konec tedna zajelo Grčijo, so s polotoka Halkidiki poročali o dveh pogrešanih turistih, ki sta se kopala v morju. Enega so medtem danes našli živega, drugega še iščejo. Po neuradnih navedbah prihajata iz Severne Makedonije, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik obalne straže je danes za grški radio pojasnil, da so se trije moški v soboto kljub močnemu vetru in visokim valovom odpravili plavat, valovi in tokovi pa so jih zanesli na odprto morje.

Enega moškega so uspeli rešiti v soboto rešiti, drugega so po poročanju makedonske tiskovne agencije Mia našli danes, enega pa še iščejo. Danes rešeni je v relativno dobrem zdravstvenem stanju, našla ga je tovorna ladja, ki je plula na območju.

V iskalni akciji sodeluje helikopter, na pomoč so pozvali tudi ladje, ribiče in prostovoljce na tem območju.

Skoraj celotno Grčijo je ta konec tedna zajelo močno deževje z vetrom. Na turistično obiskanih otokih Tasos in Skiros je poplavilo kleti in pritlične prostore in odnašalo avtomobile.

Na Skirosu so zaradi zemeljskih plazov in dveh uničenih mostov zaprli cesto. Vso noč je deževalo tudi v Atenah in na Kreti. Po navedbah meteorologov se bo vreme danes popoldne umirilo.

Številni domačini so sicer veseli padavin. V Grčiji je bila namreč zaradi suše zelo visoka požarna ogroženost. V sedmih dneh so gasilci zabeležili 378 gozdnih požarov, še poroča dpa.

O močni nevihti so minulo noč poročali tudi iz Istanbula. Strele so zanetile več požarov, številne kleti so bile pod vodo, poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija