V GOSTINSKEM OBJEKTU NA GORIŠKEM SI JE UREDIL ILEGALNO BIVALIŠČE: Pri Čehu policija našla tudi ukradeno kolo

Kronika

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so te dni obravnavali tujega državljana, ki je prenočeval v garažnih prostorih gostinskega objekta v Šempetru pri Gorici. Tujec se je v postopku nedostojno vedel in ni hotel izkazati svoje identitete, zato so ga policisti privedli na policijsko postajo.

Fotografija je simbolična.

Tam so ugotovili, da je pridržani 35-letni državljan Češke, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Ker se še vedno ni hotel umiriti, so zoper njega uporabili prisilna sredstva.

V prostorih, kjer je tujec nelegalno prebival, so policisti našli tudi kolo, za katero so kasneje ugotovili, da je bilo ukradeno v drugi polovici oktobra iz pomožnega objekta oz. barake ob stanovanjski hiši v Vrtojbi.

Policisti so tujcu kolo zasegli in bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zaradi ostalih storjenih prekrškov so zoper tujca podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, ki mu je že izreklo globo 1200 evrov in stransko sankcijo izgona iz države v sosednjo Italijo, kjer neuradno začasno prebiva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija