V GOLOBOVI STRANKI MOLČIJO: Več o politični usodi Klakočar Zupančičeve naj bi bilo znano po seji sveta

Slovenija

Potem ko so v medijih zaokrožile neuradne informacije, da naj bi prvak Gibanja Svoboda Robert Golob predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič pozval k odstopu, v stranki za zdaj molčijo. Poslanci so se dopoldne sestali na seji poslanske skupine, o politični usodi Klakočar Zupančič pa naj bi bilo več znanega po sejah izvršnega odbora in sveta stranke.

Že dalj časa so sicer krožile informacije, da so se odnosi med premierjem in predsednikom največje vladne stranke Golobom ter predsednico DZ Klakočar Zupančič, sicer tudi podpredsednico in ustanovno članico Svobode, ohladili. Golob pa naj bi jo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla premierjevega predloga.

Klakočar Zupančič danes dogajanja v stranki ni želela komentirati, ob prihodu na sejo poslanske skupine pa je v mimohodu novinarjem na vprašanje, ali se bo udeležila popoldanske seje sveta stranke, dejala, da še ne ve. Sejo poslanske skupine je sicer nato še pred zaključkom zapustila.

Več o njenem položaju na čelu DZ bi tako lahko bilo jasno po zaključku seje sveta Gibanja Svoboda, ko naj bi sledila tudi izjava za javnost.

Razmere v največji vladni stranki je po seji upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije komentiral tudi gospodarski minister Matjaž Han. Kot je dejal, mu je iskreno žal za to, kar se jim dogaja, "zato ker vem, da se ta moment nimamo ne časa ne privilegija, da se vlada ukvarja sama s sabo, ampak se moramo ukvarjati s problemi, ki so se nakopičili". "Sem pa žal v 20-letni zgodovini to že prevečkrat videl, kako so velike stranke, ki so nastale na nek način čez noč imele podobne težave," je dejal, a dodal, da imajo tudi Socialni demokrati kdaj težave.

Vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec pa je v DZ dejal, da dogodki prejšnjih dni zagotovo odpirajo vrsto novih pa tudi starih vprašanj in s tem tudi določeno mero zaskrbljenosti. "Tako da v Levici zagotovo pričakujemo, da se bomo v vseh teh zadevah, ki nedvomno vplivajo na koalicijo kot celoto, čim prej pogovorili, prva možnost je seveda že takoj jutri na koalicijskih usklajevanjih pred sejo vlade," je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  24 .10. 2023 ob  17: 07
Dovolj imam teh novincev, ki zmagajo z obljubami kako bo vse drugače. Ko pridejo do korita pozabijo na vse le na lastno promocijo ne. Se večja težava je, da se ti partnerica mesa v državo in se začne ženski boj, katera je lepša, pametnejša... PV pa prepotentnež, ki bo zaradi svoje narave in nesposonih sodelavcev kmalu odšel na smetišče. Pa tako veliko je obetal.
vseved |  24 .10. 2023 ob  15: 23
Rašitev so predčasne volitve.