V GEORGII BODO PONOVNO ŠTELI GLASOVE: Biden že slavi zmago v Pensilvaniji

Svet

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je po številu glasov v Pensilvaniji prehitel republikanca, predsednika Donalda Trumpa, poročajo ameriški mediji. Štetje glasov v tej zvezni državi, ki je ena ključnih za zmago na predsedniških volitvah, se sicer še nadaljuje, a Biden je na dobri poti, da osvoji predsedniški mandat.

Biden ima po zadnjih podatkih v Pensilvaniji 3.295.319 glasov, Trump pa 3.289.725. Doslej je bilo v tej zvezni državi, ki zmagovalcu prinaša 20 elektorskih glasov, preštetih 98 odstotkov glasovnic.

Trump je na začetku v Pensilvaniji vodil, a je njegova prednost, ko so začeli šteti glasovnice, prispele po pošti, začela hitro kopneti. Večina tistih, ki so glasovali po pošti, je namreč demokratov.

Iz ameriške zvezne države Georgia so danes sporočili, da bodo še enkrat prešteli glasove, oddane na torkovih predsedniških volitvah. V Georgii je sicer demokrat Joseph Biden v majhni prednosti pred aktualnim predsednikom Donaldom Trumpom.

"Pri tako majhni razliki bo v Georgii ponovno štetje glasov," je novinarjem v Atlanti povedal državni sekretar te zvezne države Brad Raffensperger, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po 99 odstotkih preštetih glasovnic Biden pred Trumpom v Georgii, ki ima 16 elektorskih glasov, vodi za okoli 1600 glasov. Demokrat jih je prejel 2.450.117, republikanec pa 2.448.538, navaja televizija CNN.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija