V FURLANIJI POD NADZOROM, V LIGURIJI NOVA OGNJENA KATASTROFA: Ponoči evakuirali 120 ljudi (VIDEO)

Kronika

Na območju Devina in Sesljana, kjer je v soboto okoli poldneva izbruhnil silovit požar, je stanje sicer pod nadzorom, vendar gasilci, civilna zaščita in gozdna straža ostajajo na terenu. Hud požar je izbruhnil tudi v bližini pristaniškega mesta Savona v severnoitalijanski pokrajini Ligurija. Ognjeni zublji, ki od sobote ogrožajo gozdove blizu krajev Arnasco in Villanova d'Albenga, se še naprej nevarno širijo. Razmere so se v noči na danes zaostrile v bližini letališča Villanova, kjer so morali evakuirati 120 ljudi.

Na območju Devina in Sesljana se na posameznih območjih še dviga dim. Štab civilne zaščite ostaja v garaži nakupovalnega centra Conad v Devinu.

Vse kaže, da se gasilci še nekaj časa ne bodo umaknili. Vremenske napovedi vsaj zaenkrat še niso spodbudne. Je pa sinoči spet stekel železniški promet med Trstom in Tržičem, ki so ga prekinili v soboto po izbruhu požara.

Veliko huje je v Liguriji, kjer je ogenj uničil nekaj hiš, več drugih objektov pa je ogroženih. Pri gašenju pomagajo tudi helikopterji in letala kanader.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija