V FJK ZASEGLI 115 PASJIH MLADIČEV: "Prodajajo tudi bolne, da kmalu umrejo, povpraševanje pa se nikoli ne konča" (VIDEO)

Trst

Na avtocestah Furlanije - Julijske krajine sta prometna policija in operativna enota za okoljski nadzor Noava v juniju in juliju v treh različnih intervencijah zasegli 115 pasjih mladičev različnih pasem. Njihova skupna vrednost znaša več kot 100.000 evrov.

Nezakoniti prevoz pasjih mladičev je potekal iz Slovenije v Italijo po avtocesti med Gorico in Vilešem, ter iz Avstrije v Italijo po avtocesti med Trbižem in Palmanovo. Pasji mladiči različnih pasem so bili uvoženi iz držav osrednje in vzhodne Evrope, namenjeni pa so bili predvsem v severno Italijo, poroča Primorski dnevnik.

Gre za tri tipologije nezakonitega prevoza psičkov: v prvem gre za živali brez dokumentov, v drugem za mladiče, ki so še premajhni za prodajo, v tretjem in najbolj podlem primeru, pa gre za prevoz in prodajo bolnih kužkov.

"Nezakoniti slovaški prevoznik mi je nekoč rekel, da morajo psički živeti zadosti časa, da se družine nanje navežejo, nato pa umreti, zato da se povpraševanje po kužkih nikoli ne konča," je povedal poveljnik operativne avtocestne enote COA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  05 .08. 2020 ob  18: 26
-7
Moja zadnja plača je bila 3200 USD za delo 18 ur na teden v spletu. Moja sestra prijateljica že mesece povprečno šteje 11 k in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem.

Netprofit10.com