V ENOPROSTORCU PREVAŽAL KAR 17 MIGRANTOV: Policisti 20-letnemu Srbu odvzeli prostost

Kronika

Policisti so ponoči v Čatežu ob Savi ustavili 20-letnega Srba, ki je vozil osebno vozilo bosanskih registrskih tablic. Ugotovili so, da v enoprostorcu prevaža 17 Turkov, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Pri prevozu migrantov so ujeli tudi državljana Severne Makedonije.

Srbu so policisti odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z migranti pa še potekajo.

Državljana Severne Makedonije pa so prav tako ponoči ustavili na območju Dobove. Ugotovili so, da v avtomobilu poljskih registrskih oznak prevaža šest Turkov, ki so pred tem na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Tudi njega so pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Kazenski zakonik za storilca, ki je tujce nezakonito spravil čez mejo oziroma ozemlje države in pri tem povzročil nevarnosti za življenje ali zdravje ljudi, določa zaporno kazen od enega do osmih let in denarno kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija