V Elektro Primorska hitijo z odpravljanjem posledic žledu

Kronika

Na območju Elektra Primorske je trenutno brez napajanja 98 transformatorskih postaj oziroma 598 odjemalcev električne energije. Najhuje je še vedno na območju idrijske in cerkljanske občine, v Postojni pa je večina prebivalcev oskrbljena z agregati, je pojasnila sekretarka kabineta predsednika uprave Elektra Primorske Eva Pintar.

Brez električne energije so še vedno prebivalci Črnega vrha nad Idrijo, nekaterih vasi na Cerkljanskem, Tolminskem, Kobariškem, na Trnovsko-Banjški planoti, pa tudi na Postojnskem, v Knežaku in Senožečah. Pintarjeva je povedala še, da delavci Elektra Primorske še naprej priključujejo posamezna območja na velike agregate ter tako ljudem zagotavljajo električno energijo.

Po obilnem deževju v zadnjih dneh je na Severnoprimorskem večja nevarnost zemeljskih plazov. V jutranjih urah se je sprožil zemeljski plaz v zaselku Potok pri Dornberku v Vipavski dolini. Del zidu in zemljine je zgrmel v strugo tamkajšnjega potoka. Zato bo treba strugo očistiti, saj bi lahko v nasprotnem primeru začela voda iz potoka poplavljati.