V CENTRU KOPRA BODO PRENOVILI 24 NAJEMNIŠKIH STANOVANJ: Bliža se tudi začetek gradnje neprofitnih stanovanj v Olmu (FOTO)

Koper

Javni stanovanjski sklad bo v naslednjih dneh začel celovito prenavljati 24 stanovanj v starem mestnem jedru Kopra. Izbrana izvajalca del, družbi Finali in Koinstal, sta bila v delo uvedena minulo sredo, naložba pa bo v celoti sklenjena konec oktobra. Zanjo so pridobili tudi nepovratna evropska sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj. Z naložbo želijo izboljšati kakovost življenja najemnikov ter poskrbeti za revitalizacijo objektov mestnega jedra, so sporočili iz Mestne občine Koper (MOK). 

V okviru projekta bo sklad celovito energetsko saniral 24 najemniških stanovanj v 16 objektih na različnih lokacijah starega mestnega jedra, nekatere med njimi pa bo prenovil tudi od znotraj. V skoraj vseh stanovanjskih enotah se bo lotil obnove zunanjega ovoja objekta, zamenjal okna, polkna in vrata ter popravil streho, v določenih objektih bo poleg tega na novo uredil kopalnico, zbrusil parket, pobelil stene in uredil kletne prostore ter opravil druga manjša vzdrževalna dela, so sporočili iz koprske občine.

Obnovo je sklad poveril prek javnega razpisa družbama Finali, d. o. o. in Koinstal, d. o. o., ki bosta dela sklenili v roku petih mesecev, so zapisali v sporočilu za javnost. Kot dodajajo, vrednost naložbe znaša 373.382 evrov, od katerih bo dobršen del, 298.705 evrov, sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb. Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper bo prispeval 74.676 evrov.

Javnemu stanovanjskemu skladu je po besedah v. d. direktorice Mojce Hilj Trivič sicer uspelo v nabor prvotno izbranih 18 stanovanj dodati še šest novih. Kot je napovedala, v kratkem pričakujejo tudi pridobitev gradbenega dovoljenja za prvi sklop stanovanjskih enot na območju Nad Dolinsko v Olmu.

"Super je, da je stanovanjski sklad zagnal projekt obnove 24 stanovanjskih enot in da se naposled bliža tudi začetek gradnje neprofitnih stanovanj v Olmu, s katerimi bomo občankam in občanom zagotovili boljše pogoje za bivanje," pa je napovedane aktivnosti koprskega stanovanjskega sklada pozdravil prvi mož koprske občine Aleš Bržan, so še sporočili iz MOK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  29 .05. 2020 ob  20: 45
-4
Razen praznih obljub od bržančka nismo videli dosti. Samo bla bla. Na koncu ne bo nič iz tega.
galeb |  29 .05. 2020 ob  19: 35
Pohvalno.