V ČELNEM TRČENJU NA PRIMORSKI CESTI HUJE POŠKODOVANA OBA VOZNIKA: Vozilo popolnoma zgorelo

Kronika

V ponedeljek nekaj minut pred 19. uro se je na glavni cesti Solkan–Plave zgodila huda prometna nesreča. Na Dolgi Njivi je prišlo do čelnega trčenja dveh avtomobilov. Oba udeležena voznika naj bi bila huje poškodovana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Fotografiji sta simbolični.

Novogoriški policisti so ugotovili, da je 36-letni voznik ob 18.55 vozil iz Solkana proti naselju Plave. V desnem nepreglednem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Posledično je njegovo vozilo v ovinku zaneslo v levo čez sredinsko neprekinjeno ločilno črto v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po desnem smernem vozišču pripeljal 33-letni voznik osebnega avtomobila in prišlo je do čelnega trčenja.

Voznika sta po nezgodi sama zapustila vozili. Vozilo 36-letnega povzročitelja prometne nesreče se je vnelo in v celoti zgorelo, so zapisali na PU Nova Gorica.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica in gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, pogasili goreče osebno vozilo, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. Oba voznika sta bila v prometni nesreči predvidoma huje telesno poškodovana in so ju reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O nesreči so novogoriški policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Glede na vsa ugotovljena dejstva v zvezi z okoliščinami prometne nesreče in težo telesnih poškodb bodo prometni policisti zoper 36-letnega povzročitelja podali ustrezen ukrep. Zaradi hude prometne nesreče je bil promet na tem odseku glavne ceste med 18.55 in 20.20 popolnoma zaprt za ves promet, zatem pa je potekal izmenično.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija