V ČASU ŠIRJENJA OKUŽB OBČINA PIRAN DRSALIŠČE UREDILA V ZAPRTEM PROSTORU: Inšpektor jih je obiskal že prvi dan

Piran

V skladišču soli Grando so včeraj odprli največje praznično drsališče na Primorskem. Dolgo je 60 metrov in široko 10 metrov. Ledena ploskev je debela sedem centimetrov, so se pohvalili na Občini Piran, ki je drsališče postavila v sodelovanju z Avditorijem Portorož. A se ob tem marsikdo sprašuje, zakaj so se odločili v času, ko se okužbe z novim koronavirusom še vedno širijo, novo nevarnost pa predstavlja še različica omikron, odpreti drsališče v zaprtem prostoru. 

"Odločitev za ureditev v zaprtem prostoru je optimalna v smislu nadzora nad obiskovalci in nadzora nad izpolnjevanjem epidemioloških zahtev s strani NIJZ," odgovarjajo na piranski občini. Poleg tega, dodajajo, zaprt prostor omogoča drsanje v vseh vremenskih razmerah.

"Hkrati smo želeli z umestitvijo drsališča v skladišče soli Grando ta čudovit, pred kratkim z novo strešno kritino prekrit in z obnovljenim lesenim ostrešjem opremljen objekt odpreti za širšo javnost. Da je šlo pri tem za dobro odločitev, odkrivajo že sedaj številne nove ideje o tem, kakšne vsebine in prireditve bi lahko v bližnji prihodnosti organizirali v Grandu," pravijo na občini.

Za izdelavo 600 kvadratnih metrov velikega drsališča so v Piranu porabili 40 kubičnih metrov vode. Pri niveliranju terena so naleteli na nekaj tehničnih izzivov, prav tako pri oskrbi dovoda električne energije za hladilni agregat. A kot dodajajo, je šlo za "težave nevredne omembe".

Čeprav se nekaterim zdi odprtje drsališča šele sredi decembra nekoliko pozno, na občini pravijo, da je ta termin najbolj primeren glede na turistični obisk pri njih v prednovoletnem času. Prav tako ne vidijo bolj primernega prostora za drsališče, kot je Grando: "Svoj čar doda še neposredna bližina morja."

Prvi drsalci so se po ledeni ploskvi zapeljali včeraj. Odprto je od ponedeljka do petka med 12.00 in 20.00. Ob sobotah, praznikih in v času šolskih počitnic od 10.00 do 21.00, ob nedeljah od 10.00 do 18.00. Najvišje število obiskovalcev je omejeno na 80. Za uro drsanja je treba odšteti 2 evra, za otroke do 6. leta je uporaba drsališča brezplačna. Izposoja drsalk stane 1 evro. "Z izkupičkom bomo delno pokrili stroške postavitve drsališča," odgovarjajo na Občini Piran na vprašanje, zakaj drsanje ni brezplačno.

Ob tem dodajajo, da se striktno držijo vseh priporočil NIJZ in vladnih odlokov: "Da slednje izpolnjujemo, je dokazal med drugim včerajšnji obisk inšpektorja, ki ni odkril nepravilnosti."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  16 .12. 2021 ob  12: 53
-4
SS na delu. Vsem, ki ne upostevajo direktive Nazi NIJZ, narisat Davidovo zvezdo in v taborisce! Tako kakor ze pocnejo v Avstraliji.